5 activități surprinzătoare care îți pot afecta sănătatea inimii. Care sunt acestea

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto:unsplash, autor Jonathan Borba
Sursa foto:unsplash, autor Jonathan Borba

Inima noastră este un organ delicat, responsabil pentru pomparea sângelui și a oxigenului către diferite părți ale corpului prin intermediul sistemului circulator. Păstrarea sănătății acesteia este vitală pentru a avea o viață lungă și fără boli. Pentru aceasta, inclusiv o dietă sănătoasă și exerciții fizice regulate sunt considerate esențiale. În afară de acestea două, mai multe alte activități care, în mod surprinzător, au un impact asupra sănătății inimii noastre. Deși par a fi activități inofensive, pe termen lung, acestea pot reduce eficiența inimii, făcându-vă mai predispus la afecțiuni cardiace. Iată cinci activități surprinzătoare care pot dăuna sănătății inimii tale.

Statul jos pe scaun

Indiferent dacă locul de muncă vă cere să stați toată ziua în același loc sau dacă vă place să vă petreceți întreaga zi întins pe canapea, statul toată ziua pe scaun poate dubla riscul de insuficiență cardiacă. Conform unui studiu publicat în revista American Heart Association (AHA), cei care nu se mișcă suficient sau au tendința de a sta jos timp de cinci ore sau mai mult în fiecare zi sunt mai predispuși să dezvolte probleme cardiace. Pentru a menține inima sănătoasă este recomandat să faceți o plimbare de cinci minute la fiecare oră.

Lipsa aței dentare din rutină

Obiceiurile orale nesănătoase nu numai că duc la probleme dentare, cum ar fi inflamația gingiilor și cariile dentare, dar pot duce și la boli de inimă și de rinichi. Un studiu publicat în Journal of Periodontal Research a constatat că persoanele care folosesc în mod regulat ața dentară au mai puține șanse de a suferi de probleme legate de inimă. Acest lucru se datorează faptului că bacteriile care duc la probleme gingivale pot promova, de asemenea, inflamația în organism, crescând riscul de boli de inimă. Ața dentară ajută la eliminarea bacteriilor ascunse din gură.

Singurătatea

Da, singurătatea poate fi un motiv pentru probleme de sănătate mintală, dar și fizică. Persoanele singure sunt mai predispuse să sufere de boli de inimă. Petrecerea timpului cu familia și prietenii ajută la reducerea nivelului de stres și, de asemenea, adaugă ani la viață. Chiar și adoptarea unui animal de companie poate ajuta la aducerea bucuriei în viață.

Relațiile toxice

De asemenea, s-a constatat că trăirea într-o relație toxică sau nefericită este asociată cu o creștere a numărului de cazuri de probleme cardiace. Aceasta crește nivelul de stres și vă face să vă lăsați pradă unor obiceiuri alimentare nesănătoase. Acest lucru crește în cele din urmă riscul de probleme cardiace în cupluri. O relație fericită și mulțumită menține persoana sănătoasă din punct de vedere mental și fizic și crește longevitatea.

Prea multe exerciții în același timp

Exercițiile fizice sunt excelente pentru bunăstarea generală, inclusiv pentru sănătatea inimii. Dar prea multe exerciții fizice la un moment dat, mai ales atunci când nu sunteți în formă sau nu ați mai făcut exerciții fizice de mult timp, pot pune o presiune suplimentară asupra inimii, crescând riscul de probleme cardiace. Munca prea intensă și prea rapidă poate crește riscul unui atac de cord. Așadar, începeți încet și ascultați-vă corpul în timp ce faceți exerciții fizice, potrivit timesofindia.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel