Cele șase ceaiuri bune în tratarea constipației.
Mulți oameni preferă ceaiurile din plante pentru proprietățile lor calmante și relaxante și cum probabil știai, există ceaiuri bune în combaterea multor afecțiuni printre care și constipația.
Anumite ingrediente au proprietăți laxative naturale. Totuși, ceaiurile din plante pot fi puternice, așa că ar trebui să limitați cantitatea de ceai din plante pe care o beți și cât de des îl beți.
Constipația se caracterizează prin mișcări intestinale rare sau prin dificultăți în a avea o mișcare intestinală. Poate fi o afecțiune incomodă. De asemenea, vă poate face să vă simțiți balonat.
Consumul regulat de lichide, cum ar fi apa și ceaiul, este una dintre cele mai bune modalități de a preveni constipația sau de a o trata atunci când apar simptomele. Cu cât ești mai hidratat, cu atât intestinele tale sunt mai bine lubrifiate și cu atât mai multă umiditate rămâne în scaunele tale.
Anumite ierburi din ceaiuri pot ajuta la mai mult decât la satisfacerea necesarului zilnic de lichide. Cascara, de exemplu, a fost folosită ca laxativ timp de secole. Se găsește în unele ceaiuri din plante și sub formă de supliment, de asemenea.
Senna este o altă plantă pe care mulți oameni o folosesc ca laxativ. La fel ca și cascara, se găsește în ceaiuri de plante medicinale și o puteți lua sub formă de supliment. Această plantă interferează cu reabsorbția apei de către colon, astfel încât mai multă umiditate rămâne în scaunele tale.
Ar trebui să folosiți ceaiuri din plante, cum ar fi cele care conțin senna sau cascara, doar pentru ameliorarea constipației pe termen scurt.
Ceaiurile din plante medicinale pot fi făcute dintr-un amestec de plante sau dintr-o combinație de plante și frunze de ceai. Ar trebui să verificați întotdeauna ingredientele de pe etichetă, astfel încât să știți ce beți.
Aceste ceaiuri sunt cele mai frecvent folosite pentru a ameliora constipația:
1. Ceaiul de senna acționează ca un laxativ stimulant, care acționează prin stimularea intestinelor pentru a mișca scaunul de-a lungul timpului. Ceaiul de senna tinde să aibă un gust amar, așa că este posibil să doriți să adăugați miere sau un alt aromatizant pentru a-l face mai plăcut la gust.
2. Unii oameni folosesc ceaiul de păpădie pentru a ameliora retenția de apă, dar poate acționa și ca un laxativ ușor.
3. Ceaiul de cătină poate avea un efect laxativ puternic. Nu ar trebui să consumați mai mult decât este recomandat. Cascara este disponibilă în capsule laxative, precum și în ceaiuri.
4. Ceaiul de mentă poate ajuta la tratarea și prevenirea cazurilor de constipație. Se presupune că menta este bună pentru sănătatea digestivă.
5. Ceaiul verde pare să aibă, de asemenea, efecte pozitive asupra sănătății digestive. Acesta a fost folosit pentru a ajuta la tratarea greaței, diareei și constipației.
6. Ceaiul negru cald sau rece poate avea un efect laxativ suficient de ușor încât să ajute la prevenirea constipației, dar îl puteți consuma zilnic fără riscuri pentru sănătate pe termen lung. Adăugarea de miere sau melasă în ceaiul dumneavoastră poate spori proprietățile sale laxative, potrivit Healthline.
Multe ceaiuri comercializate pentru efectele lor laxative vin cu instrucțiuni care sugerează să consumați o ceașcă chiar înainte de culcare. Asigurați-vă că citiți eticheta și urmați cu atenție instrucțiunile. Ceaiurile din plante, inclusiv cele care ajută la tratarea constipației, sunt vândute în magazinele alimentare, în magazinele de produse naturiste și online.
Pentru majoritatea ceaiurilor laxative, instrucțiunile recomandă doar o singură ceașcă pe zi. Cu toate acestea, dacă constipația persistă mai mult de câteva zile, este posibil să aveți nevoie de un medicament laxativ mai puternic. Ar trebui să vă vizitați medicul dacă constipația durează o săptămână sau mai mult.