8 beneficii ale iaurtului grecesc care ar trebui să te convingă să îl consumi în fiecare zi

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Freepik @sashylja
FOTO: Freepik @sashylja

Beneficii uimitoare ale consumului de iaurt grecesc, a cărui zi este astăzi.

Iaurtul grecesc este un iaurt gros și cremos care poate adăuga gust și textură alimentelor.

Dar, acesta poate avea și alte beneficii, cum ar fi stimularea sănătății oaselor, dezvoltarea masei musculare și scăderea riscului de diabet de tip 2 și de hipertensiune arterială.

Iaurtul grecesc strecurat are un conținut mai mic de zahăr decât iaurtul obișnuit. Îndepărtarea zerului produce un iaurt mai gros, mai cremos și cu un gust acrișor.

Trebuie reținut că unii producători adaugă agenți de îngroșare la iaurtul obișnuit și îl comercializează ca iaurt ”în stil grecesc”, care ar putea să nu aibă aceleași beneficii pentru sănătate ca iaurtul grecesc.

De asemenea, este posibil ca iaurtul grecesc cu conținut scăzut sau fără grăsimi să nu aibă aceleași beneficii pentru sănătate ca iaurtul grecesc tradițional.

8 beneficii ale consumului de iaurt grecesc

Consumul de iaurt grecesc poate fi bun pentru sănătate datorită nutrienților pe care îi are, între care calciu, proteine, probiotice, iod, vitamina B12.

Potențialele beneficii pentru sănătate ale iaurtului grecesc includ:

Îmbunătățește sănătatea oaselor

Consumul de iaurt grecesc poate îmbunătăți sănătatea oaselor, deoarece este bogat în calciu și proteine.

Calciul promovează sănătatea oaselor și poate reduce riscul de osteoporoză, o boală degenerativă a oaselor.

Reducerea apetitului și a foamei

Iaurtul grecesc este bogat în proteine, așa că poate ajuta oamenii să se simtă mai sătui pentru mai mult timp.

Cercetările sugerează că oamenii pot mânca mai puțin pe parcursul zilei după o masă bogată în proteine.

Stimularea metabolismului

Cercetările sugerează că o dietă bogată în proteine poate crește numărul de calorii pe care o persoană le arde pe zi. Cel mai bine este să includeți câteva proteine la fiecare masă.

În ciuda conținutului său de proteine, consumul de iaurt grecesc singur este puțin probabil să facă o persoană să ardă mai multe calorii.

Dar consumul de iaurt grecesc, ca parte a unei diete echilibrate care include suficiente proteine, carbohidrați fibroși și grăsimi sănătoase, poate ajuta la pierderea în greutate și la stimularea metabolismului.

Îmbunătățirea sănătății intestinale

Iaurtul grecesc conține probiotice. Acestea sunt bacterii bune care pot restabili un echilibru bacterian sănătos în intestin.

Un studiu din 2018 sugerează că intestinele unor persoane sunt rezistente la beneficiile probioticelor, în timp ce altele sunt mai receptive.

Încurajarea unei bune sănătăți mintale

Cercetările sugerează că consumul de iaurt probiotic este benefic pentru sănătatea mentală a unei persoane.

Un studiu din 2016 a constatat că lucrătorii care au consumat 100 de grame de iaurt probiotic pe zi sau au luat zilnic o capsulă probiotică au experimentat mai puțin stres, depresie și anxietate decât cei care nu au făcut acest lucru.

Construirea masei musculare

Alimentele bogate în proteine, cum ar fi iaurtul grecesc, pot ajuta la dezvoltarea masei musculare.

Cercetările arată că o dietă bogată în proteine poate crește masa musculară la persoanele care fac antrenament de rezistență.

Reducerea tensiunii arteriale

Iaurtul grecesc este o formă de lapte fermentat probiotic care poate scădea tensiunea arterială.

O meta-analiză din 2013 a 14 studii, care au implicat peste 700 de participanți, a constatat că laptele fermentat cu probiotice a ajutat la reducerea tensiunii arteriale.

Reducerea riscului de diabet de tip 2

Iaurtul grecesc poate reduce riscul de diabet de tip 2, o afecțiune care afectează modul în care organismul procesează zahărul din sânge.

Cercetătorii au legat consumul mai multor iaurturi, deși nu și a altor produse lactate, de un risc redus de diabet de tip 2, potrivit unui studiu din 2014, notează Medical News Today.

Iaurtul grecesc este un produs foarte versatil, putând fi consumat ca atare, atât la micul dejun, cât și seara, ca gustare, în combinație cu fructe de pădure, care au un conținut ridicat de antioxidanți, dar și de fibre, precum și cu fulgi de cereale.

Vezi și: Mic dejun italienesc. Trei variante foarte simple, dar delicioase

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel