"Ultima şi cea mai bună speranţă": 200 de țări participă la COP26, conferința ONU privind clima

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Prin semnarea ''Acordului de la Paris'' aproape două sute de naţiuni s-au angajat să menţină creşterea temperaturilor la nivel mondial "mult sub" limita de 2 grade Celsius faţă de nivelurile din perioada preindustrială şi să depună eforturi în v
Prin semnarea ''Acordului de la Paris'' aproape două sute de naţiuni s-au angajat să menţină creşterea temperaturilor la nivel mondial "mult sub" limita de 2 grade Celsius faţă de nivelurile din perioada preindustrială şi să depună eforturi în vederea atingerii unui obiectiv şi mai ambiţios, acela de limitare a încălzirii globale la 1,5 grade Celsius. Circa 25.000 de persoane, inclusiv mii de jurnalişti şi de activişti de mediu, sunt aşteptaţi la eveniment.

Într-un moment în care specialiștii avertizează asupra ireversibilității schimbărilor climatice, conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26) a început duminică în oraşul scoţian Glasgow.

Conferința are loc pe fondul unor avertismente dure din partea comunităţii ştiinţifice cu privire la escaladarea crizei climatice.

În alocuţiunea sa de deschidere, preşedintele COP26, Alok Sharma, a subliniat importanţa acestui summit pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite în 2015 de "Acordul de la Paris", inclusiv a celui privind limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius faţă de nivelurile din perioada preindustrială.

La invitaţia Naţiunilor Unite, reprezentanţii guvernelor din circa 200 de ţări vor discuta timp de două săptămâni despre cum umanitatea poate încă limiteze accelerarea încălzirii globale la un nivel tolerabil.

Ceremonia oficială de deschidere, amânată cu circa o oră, a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor pandemiei de coronavirus.

COP26 este "ultima şi cea mai bună speranţă" pentru a reuşi limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius, cel mai ambiţios obiectiv al "Acordului de la Paris", a declarat Sharma în deschiderea summitului.

"Dacă acţionăm acum şi împreună, putem proteja preţioasa noastră planetă", a continuat el.

Lupta împotriva crizei climatice a fost, de asemenea, unul dintre subiectele abordate în weekend în cadrul summitului G20 de la Roma.

Apple trece pe locul 2 în topul producătorilor de smartphone-uri. Huawei, în cădere liberă

  • Prin semnarea Acordului de la Paris aproape două sute de naţiuni s-au angajat să menţină creşterea temperaturilor la nivel mondial "mult sub" limita de 2 grade Celsius faţă de nivelurile din perioada preindustrială şi să depună eforturi în vederea atingerii unui obiectiv şi mai ambiţios, acela de limitare a încălzirii globale la 1,5 grade Celsius.
  • Circa 25.000 de persoane, inclusiv mii de jurnalişti şi de activişti de mediu, sunt aşteptaţi la eveniment.
Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel