A murit producătorul filmelor „Avatar” și „Titanic”

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Industria cinematografică mondială este în doliu după ce Jon Landau, producătorul unora dintre cele mai de succes filme din toate timpurile, a încetat din viață la vârsta de 63 de ani.

Anunțul decesului a fost făcut de familia sa sâmbătă, fără a oferi detalii suplimentare despre cauza morții, informează Sky News.

Jon Landau și-a început cariera în anii ’80, evoluând constant de la poziția de manager de producție la cea de co-producător. Primele sale succese notabile includ „Honey, I Shrunk the Kids” (1989) și „Dick Tracy” (1990), în care au jucat Al Pacino și Madonna.

La doar 29 de ani, Landau a fost numit vicepreședinte executiv al filmelor de lungmetraj la 20th Century Fox. În această poziție, a supravegheat producția unor mari succese, cum ar fi „Home Alone”, „Mrs. Doubtfire” și „True Lies”. Colaborarea sa strânsă cu regizorul James Cameron a început în această perioadă și a dus la realizarea unor filme iconice.

Colaborarea dintre Jon Landau și James Cameron a dat naștere unor capodopere cinematografice. Landau a co-produs celebrul film „Titanic”, lansat în 1997, cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în rolurile principale. „Titanic” a devenit primul film care a depășit pragul de 1 miliard de dolari la box office-ul global și a câștigat 11 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film.

Mai târziu, Landau a co-produs „Avatar” (2009) și „Avatar: The Way of Water” (2022). Aceste filme au depășit încasările „Titanic”, stabilind noi recorduri și consolidându-și statutul printre cele mai de succes filme din toate timpurile.

Decesul lui Jon Landau a lăsat un gol imens în industria cinematografică. Regizorul filmului „Stăpânul Inelelor”, Sir Peter Jackson, și soția sa, Fran Walsh, a căror companie Weta FX a realizat efectele vizuale pentru filmele „Avatar”, și-au exprimat profundele condoleanțe. Aceștia l-au descris pe Landau drept „o figură monumentală în industria cinematografică” și „un colaborator și prieten valoros”.

Joe Letteri, supervizorul efectelor vizuale la filmele „Avatar”, s-a declarat „distrus” de vestea morții lui Landau, subliniind impactul imens pe care acesta l-a avut asupra carierei sale și asupra industriei.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel