Aceste orașe din SUA vă vor plăti până la 15.000 de dolari pentru a vă muta acolo

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Vești mari pentru români! Drumul spre SUA fără viză/Freepik
Vești mari pentru români! Drumul spre SUA fără viză/Freepik

Viața în Statele Unite este destul de scumpă în aceste zile. Între inflația aparent eternă, ratele ridicate ale dobânzilor și costul exorbitant al asistenței medicale, mulți americani caută modalități de a păstra mai mulți dolari câștigați cu greu în contul lor bancar.

Pachetele de relocare oferite de unele orașe mici din SUA pentru a atrage noi locuitori.

Cunoscute și sub numele de programe de stimulare a relocării lucrătorilor, aceste stimulente în bani sunt disponibile în întreaga țară, dar au aceeași premisă generală: atragerea lucrătorilor care au flexibilitate geografică cu stimulente financiare și alte avantaje, cum ar fi abonamente gratuite la săli de sport, facilități de co-working și chiar cina cu primarul. Câteva dintre cele mai avantajoase oferte ating cinci cifre, iar unele oferă și stimulente pentru cumpărătorii de locuințe.

Potrivit MakeMyMove.com, o piață online care pune în legătură lucrătorii la distanță cu locațiile care fac oferte în SUA, numărul orașelor care oferă astfel de stimulente a crescut de peste două ori în ultimii ani. Pandemia a adus o schimbare seismică în cultura muncii și, în 2023, peste 50.000 de persoane au aplicat pentru programe în întreaga țară prin intermediul platformei.

Cu toate acestea, conceptul de "pay-to-move" nu este popular pentru toată lumea.

"Aceste programe pot duce uneori la nemulțumire în rândul rezidenților locali, care se pot simți neglijați în favoarea noilor veniți care primesc stimulente", spune Kyle Samuels, director executiv al Creative Talent Endeavors, o firmă de tip boutique de căutare de cadre cu sediul în Charlotte, Carolina de Nord.

"Acest lucru ar putea favoriza diviziunile comunității și ar putea crește costul vieții, îngreunând situația pentru rezidenții pe termen lung. Am văzut ce s-a întâmplat atunci când muncitorii din domeniul tehnologiei, foarte bine plătiți, s-au mutat în Miami și Austin în timpul pandemiei, crescând dramatic prețurile pentru localnici în diverse moduri."

Samuels spune, de asemenea, că se așteaptă ca astfel de programe să aibă "rezultate din ce în ce mai slabe" pe măsură ce tot mai multe companii impun participarea în persoană.

Unele programe de stimulare a lucrătorilor s-au încheiat, de fapt, cu totul, cum ar fi programul Life Works Here - lansat în noiembrie 2020 - care a atras lucrătorii din domeniul tehnologiei la distanță în nord-vestul Arkansas cu 10.000 de dolari și o bicicletă gratuită. Iar după cinci ani, Vermont și-a încheiat programul de stimulare a relocării în 2023, care inițial plătise până la 10.000 de dolari lucrătorilor calificați, potrivit CNN.

  • Tulsa, Oklahoma

  • West Virginia

  • Indiana

  • Topeka, Kansas

  • Kentucky

  • The Shoals, Alabama

  • Rochester, New York

  • Alaska

  • Michigan

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel