Alba Iulia Music&Film Festival. Când începe și ce invitați vor fi. Intrarea este gratuită

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Începe Alba Iulia Music&Film Festival!

Actriţa Olimpia Melinte şi regizorii Stere Gulea şi Tudor Giurgiu se numără printre invitaţii celei de-a XII-a ediţii a Alba Iulia Music&Film Festival (AIMFF), care are loc de vineri până duminică în Cetatea Alba Carolina - Piaţa Cetăţii, Piaţa Vestică, Esplanada Obeliscului şi Palatul Principilor.

"Alba Iulia Music&Film Festival (AIMFF) revine, vineri, în 23 august, cu cea de-a XII-a ediţie şi aduce, pe lângă o selecţie efervescentă de filme şi concerte aşteptate de public, şi o serie de invitaţi speciali, actori, producători sau regizori români. În acest an, spectatorii vor avea ocazia să ia parte şi la un eveniment special, spectacolul-concert 'Declaraţie de drag', pus în scenă de actorul Adrian Păduraru. O fuziune între poezie românească, artă vizuală, dans, teatru, şi muzică de diverse genuri, 'Declaraţie de drag' se va juca în curtea Palatului Principilor", se menţionează într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES, de către organizatori.

Detalii mai puţin cunoscute din timpul filmărilor pentru "Moromeţii 3"

Unul dintre capetele de afiş ale AIMFF este, potrivit comunicatului, cel mai popular film românesc la TIFF 2024, "Moromeţii 3".

"Albaiulienii care se vor număra printre spectatorii din Piaţa Cetăţii vor avea ocazia să afle tocmai de la regizorul Stere Gulea câteva detalii mai puţin cunoscute din timpul filmărilor, dar şi ideile care l-au inspirat să îşi încheie trilogia cu un scenariu original, bazat pe însemnările proprii şi jurnalul lui Marin Preda. Alături de Stere Gulea, vor fi prezente două dintre actriţele din rolurile principale, Olimpia Melinte şi Mara Bugarin, precum şi producătorul filmului, Oana Giurgiu", arată sursa citată.

"Nasty", unul dintre cele mai bune documentare dedicate sportului 

Dan Chiorean, unul dintre actorii din rolurile principale ale filmului "Warboy" (r. Marian Crişan), le va spune spectatorilor care vor fi prezenţi vineri pe Esplanada Obeliscului, cum e să fi parte din distribuţia unui film cu element de western şi cu acţiunea plasată în timpul celui de al Doilea Război Mondial, în peisajul captivant al munţilor Apuseni.

"Unul dintre cele mai bune documentare dedicate sportului din istoria recentă a cinematografiei româneşti, 'Nasty' ascunde suficiente poveşti mai puţin ştiute, care i-au adus un succes de public imens încă de la lansare. Tudor Giurgiu, co-regizorul documentarului, va dialoga, sâmbătă seara, cu publicul din Piaţa Cetăţii, despre călătoria lui Ilie Năstase de la unul din cei mai talentaţi tenismani ai anilor '70 la un veritabil rockstar al sportului alb", se precizează în comunicat.

Spectacol-eveniment, la Palatul Principilor

Călătoria de sâmbătă continuă cu "Horia", proiectat în prezenţa actriţei Daniela Nane, în timp ce seara de duminică îl aduce în faţa spectatorilor pe George ve Ganeaard, regizorul filmului "Clasat".

"Festivalul se va încheia cu un spectacol-eveniment, pus în scenă, la Palatul Principilor, de actorul Adrian Păduraru, alături de tinerii săi colegi. 'Declaraţie de drag' propune spectacol-concert complet, care reuneşte elemente de discurs inspiraţional, muzică live, artă vizuală, poezie şi teatru într-o experienţă memorabilă", se mai arată în comunicat.

Accesul la proiecţii şi concerte este gratuit.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel