Ambasada SUA la Bucureşti îl sărbătorește pe Forrest Gumb: O piesă de referinţă a cinematografiei americane

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Ambasada SUA la București a transmis recent un mesaj cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la lansarea filmului iconic „Forrest Gump”, selectat pentru a face parte din Registrul Național de Film din Statele Unite. Totodată, instituția a marcat și 35 de ani de la premiera serialului „Seinfeld”, supranumit „serialul despre nimic”.

„Acum 30 de ani, pe 6 iulie 1994, lumea a făcut cunoștință cu Forrest Gump, o peliculă care avea să devină în curând o piesă de referință a cinematografiei americane. Cu Tom Hanks în rolul principal, acest film îndrăgit îi poartă pe spectatori într-o călătorie de neuitat prin decenii de istorie americană, toate văzute prin ochii simpaticului și modestului Forrest Gump”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la București.

Ambasada a subliniat că, în semn de recunoaștere a impactului său asupra culturii americane, Biblioteca Congresului a selectat filmul „Forrest Gump” pentru a fi păstrat în Registrul Național de Film din Statele Unite, considerându-l „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”.

De asemenea, Ambasada SUA a postat un mesaj pentru a celebra cei 35 de ani de la lansarea serialului „Seinfeld”. „«Serialul despre nimic», Seinfeld, a avut premiera în SUA în urmă cu 35 de ani. Seinfeld este considerat unul dintre cele mai mari și mai influente seriale din toate timpurile. Voi l-ați văzut?”, au transmis oficialii Ambasadei SUA la București.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel