Andrea Bocelli își amintește de accidentul de fotbal care l-a lăsat orb: Atunci a căzut întunericul

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Youtube
Captura Youtube

'Andrea Bocelli: Because I Believe' a avut premiera pe 7 septembrie la Festivalul Internațional de Film de la Toronto.

Andrea Bocelli se deschide cu sinceritate despre un moment crucial din viața sa, legat de pierderea vederii.

În documentarul Andrea Bocelli: Because I Believe, care a avut premiera sâmbătă, 7 septembrie, la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, celebrul tenor italian povestește cum un accident de fotbal în copilărie i-a adus orbirea totală, după ce fusese diagnosticat anterior cu glaucom.

„Când eram copil, eram considerat extrem de miop. Puteam vedea doar de aproape”, povestește Andrea, acum în vârstă de 65 de ani. „Îmi amintesc perfect lumea pe care o vedeam – culorile, toate detaliile. Cum aș putea uita aceste amintiri?”

Fratele său, Alberto, apare în documentar și oferă mai multe detalii despre drumul parcurs de Andrea.

„La doar trei ani și jumătate, fratele meu Andrea a suferit 13 operații la Torino din cauza glaucomului congenital”, explică Alberto. „A fost o adevărată tortură.”

La vârsta de 7 ani, Andrea a fost trimis la un internat pentru copii cu deficiențe de vedere, deoarece nicio școală locală nu l-a acceptat, potrivit fratelui său. „Venea acasă doar în vacanțe. Noi îl vizitam o dată pe lună”, adaugă el. Andrea consideră această perioadă „cel mai dificil moment” din viața sa.

Când avea 12 ani, un incident în timpul unui meci de fotbal a dus la pierderea definitivă a vederii.

„Într-o zi, jucam fotbal și, pentru prima și ultima oară, am fost portar. O minge m-a lovit direct în față, cauzând o hemoragie... și de atunci totul s-a schimbat”, povestește Andrea.

„Atunci a căzut întunericul”, completează Alberto.

Într-un interviu anterior, mama lui Bocelli a explicat că nu a acceptat niciodată imaginea „băiatului sărac” după accident – și nici el. „Andrea refuza orice formă de milă. Spunea: ‘Care este rostul milei?’ L-am crescut cu principii puternice și mult curaj”, a spus ea.

Andrea adaugă: „Mama mea se temea că nu voi putea să mă descurc singur. A făcut tot ce a putut pentru a-mi oferi stabilitate și liniște sufletească.”

Regizat de Cosima Spender, Andrea Bocelli: Because I Believe urmărește ascensiunea lui Bocelli spre succes și devotamentul său față de muzică, prin interviuri și imagini de arhivă din spectacole, dar și momente intime alături de prieteni și familie. Descrierea oficială a filmului spune: „Când Bocelli cântă, este ca și cum cerul se deschide, dar filmul Because I Believe ne reamintește că acest artist extraordinar rămâne profund ancorat în realitate.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel