Ann Wilson, solista trupei Heart, diagnosticată cu cancer și își anulează turneul

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Ann Wilson, solista trupei rock Heart, a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer. Într-o postare pe Instagram, artista de 74 de ani a scris: „Am suferit recent o operație pentru a îndepărta ceva care, după cum se dovedește, era canceros.

 Operația a fost un succes și mă simt grozav, dar doctorii mei îmi recomandă acum să urmez un curs de chimioterapie preventivă și am decis să o fac. Așadar, medicii mei mă sfătuiesc să iau restul anului liber de pe scenă pentru a mă recupera complet.”, scrie The Guardian.

Prin urmare, trupa Heart a anulat următorul lor turneu, intitulat Royal Flush, care trebuia să viziteze 48 de orașe din SUA și Canada în timpul toamnei. În mai, Heart a anulat turneul de vară din Marea Britanie și Europa, care includea șase date de arenă în Marea Britanie, citând operația lui Wilson.

În postarea sa de pe Instagram, Wilson a adăugat că intenționează să revină pe scenă în 2025, scriind: „Acesta este doar un moment de pauză. Mai am multe de cântat.”

Cu o voce puternică și versatilă, potrivită pentru balade, imnuri pop-rock și materiale mai folk, Wilson a fost piatra de temelie a trupei Heart de când s-a alăturat în mijlocul anilor 1970, împreună cu sora ei Nancy. Grupul americano-canadian a lansat albumul de debut în 1975 și a ajuns în Top 10 din SUA, dar cele mai mari succese comerciale au venit în a doua jumătate a anilor 1980, inclusiv două single-uri numărul 1 în SUA, These Dreams și Alone. Ultimul a fost cel mai mare hit al lor în Marea Britanie, ajungând pe locul 3 în 1987.

Trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, iar în 2023 Ann și Nancy au primit un premiu Grammy pentru întreaga activitate.

Pe lângă succes, Ann și Nancy au îndurat sexismul ca două femei într-o scenă rock dominată de bărbați. „Atunci, în special în anii 70, nu exista niciun filtru asupra modului în care femeile erau sexualizate – hiper-sexualizate – pentru a-și vinde imaginea,” a spus ea pentru Guardian în 2021. „Acum, cel puțin, pare că femeile au control asupra propriilor filtre. Atunci, nu aveau. Era doar așa: ‘Hei, uite o fată sexy. Știm cum să o vindem.’”

Ann Wilson intenționează să revină pe scenă în 2025, după ce se va recupera complet de la chimioterapia preventivă. Fanii trupei Heart așteaptă cu nerăbdare revenirea acesteia și noi performanțe memorabile.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel