Au fost dezvăluite ultimele mesaje transmise din submersibilul Titan

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Au fost dezvăluite ultimele mesaje transmise din submersibilul Titan
Au fost dezvăluite ultimele mesaje transmise din submersibilul Titan

Ultime mesaje trimise de la submersibilul Titan, înainte de tragica implozie care a dus la moartea celor cinci membri ai echipajului anul trecut, au fost dezvăluite în cadrul unei audieri publice dedicate accidentului.

În timpul audierii din Carolina de Sud, a fost prezentată o reconstituire animată a ultimei călătorii a submarinului Titan. Printre mesajele transmise de echipaj, unul deosebit de important a apărut pe ecran: „totul este bine aici”.

Comunicarea dintre echipajul submarinului Titan și nava de sprijin Polar Prince s-a realizat prin mesaje text. Înainte de catastrofă, Polar Prince a cerut „comunicații mai bune” după o scurtă pierdere de contact. Răspunsul echipajului Titan a fost simplu: „da” și „totul este în regulă aici.

După schimbul de mesaje legate de poziționare, Titan a pierdut complet contactul cu Polar Prince.

Submersibilul Titan s-a scufundat în iunie anul trecut, pierzând contactul cu suprafața la aproximativ două ore după scufundare. După zile de căutări intense, s-a constatat că submarinul a suferit o implozie la scurt timp după ce a început coborârea la adâncimea de 3,5 km, în largul coastei Newfoundland, Canada, în timp ce se îndrepta spre epava Titanicului.

Zece foști angajați ai OceanGate, compania care a organizat expediția, sunt printre cei 24 de martori care depun mărturie în fața comisiei de anchetă Titan Marine. Comisia analizează cauzele tragicului eveniment.

Potrivit unor experți, echipajul ar fi putut avea între 48 și 71 de secunde pentru a realiza soarta lor înainte de implozia fatală.

Familia lui Paul-Henri Nargeolet, una dintre victime, a intentat luna trecută un proces împotriva OceanGate, acuzând compania de neglijență și imprudență care au contribuit la tragedie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel