Bei CAFEA înainte de a merge la cumpărături? Iată ce au descoperit oamenii de știință

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Bei CAFEA înainte de a merge la cumpărături? Iată ce au descoperit oamenii de știință / Foto: Chevanon Photography
Bei CAFEA înainte de a merge la cumpărături? Iată ce au descoperit oamenii de știință / Foto: Chevanon Photography

Cercetătorii de la University of South Florida, European University Viadrina, Louisiana State University, SKEMA Business School și Neoma Business School au publicat un nou articol în Journal of Marketing care analizează modul în care cofeina afectează cheltuielile consumatorilor.

Studiul în curs de publicare se intitulează "Caffeine's Effects on Consumer Spending" (Efectele cafeinei asupra cheltuielilor de consum) și este semnat de Dipayan Biswas, Patrick Hartmann, Martin Eisend, Courtney Szocs, Bruna Jochims, Vanessa Apaolaza, Erik Hermann, Cristina M. López și Adilson Borge.

Cum influențează consumul unei băuturi cu cofeină comportamentul la cumpărături? Sunt clienții predispuși la cumpărături impulsive după ce au consumat cafea, ceai sau sucuri în magazine sau în reprezentanțele auto?

Acești cercetători spun că "Este important să înțelegem cum și de ce consumul de cofeină influențează cheltuielile, deoarece cofeina este unul dintre cei mai puternici stimulenți care este legal și disponibil pe scară largă".

Aproximativ 85% dintre americani consumă cel puțin o băutură cu cofeină în fiecare zi, cafeaua fiind principala sursă de cofeină, urmată de ceai și sucuri. Cofeina se găsește, de asemenea, în băuturile energizante, în ciocolată și în multe medicamente eliberate fără prescripție medicală și pe bază de rețetă.

Studiul a constatat că băutul unei băuturi cu cofeină înainte de cumpărături duce la achiziționarea mai multor articole în magazin și la creșterea cheltuielilor.

Studiile arată, de asemenea, că efectul cofeinei este mai puternic în cazul produselor "cu grad ridicat de hedonism", cum ar fi lumânările parfumate, parfumurile, articolele de decor și aparatele de masaj, și mai slab în cazul produselor cu grad scăzut de hedonism, cum ar fi caietele, ustensilele de bucătărie și coșurile de depozitare.

Mai multe studii au demonstrat că aportul de cofeină sporește excitația, care este resimțită ca o stare de activare și de vigilență care poate varia de la somnolență extremă la excitație extremă.

Excitarea poate fi o stare hedonică pozitivă - denumită excitare sau excitare energetică - cum ar fi atunci când cineva se simte activ, energizat și entuziasmat sau o stare hedonică negativă - denumită "excitare tensionată" - cum ar fi atunci când cineva experimentează tensiune și nervozitate. Excitația energetică îmbunătățește percepția caracteristicilor produsului și, la rândul său, sporește intențiile de cumpărare a produselor hedonice, cum ar fi popcornul sărat și cu unt, bomboanele de ciocolată și vacanțele de lux.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel