Îți plac biscuiții cu ciocolată neagră, dar vrei să-i prepari într-o variantă ușoară? Această rețetă este pentru tine. Biscuiți simpli, moi, de ciocolată neagră, în care nu care vei folosi unt în aluat.
Ingrediente pentru 20 de biscuiți de ciocolată neagră fără unt:
250 grame de făină,
70 grame de zahăr,
90 grame ciocolată neagră,
2 ouă,
50 ml ulei de semințe de floarea soarelui,
1 plic de praf de copt,
praf de sare.
Într-un castron amestecăm făina, praful de copt, praful de sare și zahărul. Apoi adăugați ouăle și uleiul. Se amestecă bine pentru a forma un aluat. În acel moment adaugați ciocolata topită în prealabil și încălzită.
Mini pizza cu dovlecei. O gustare sănătoasă și cu puține calorii! Vor fi apreciate și de cei mici
Frământați bine și, dacă este necesar, adăugați puțină făină. Aluatul trebuie să rămână, totuși, foarte moale.
Modelați aluatul în bile, frământați-le cu mâinile și puneți-le într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de pergament și zdrobiți-le ușor.
Înghețată cremoasă cu cafea: doar 3 ingrediente pentru un desert proaspăt și dulce
Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15 minute. Odată scoși din cuptor, îi puteți stropi cu ciocolată neagră sau zahăr pudră.
Sfat: așezați biscuiții departe unul de celălalt: în cuptor ei își vor dubla volumul.
Tartă delicioasă cu migdale, mere și rom. Un gust magic, care te va cuceri de la prima bucățică
Timp de preparare - 15 minute, timp de preparare - 15 minute, porții - 20 bucăți, dificultate - foarte ușor. Poftă bună!
Boabele de cacao sunt pline de vitamine importante, A, B1, B2, B3, C, E, şi minerale, precum magneziu, calciu, cupru, potasiu, de care corpul are nevoie pentru a funcţiona la capacitate maximă. Ciocolata neagră creşte fluxul de sânge de la nivelul creierului şi contribuie la îmbunătăţirea funcţiei cognitive, scrie csid.ro.
Scade riscul de accident vascular cerebral. Conţinutul ridicat de cacao are proprietăţi anticoagulante, scăzând vâscozitatea sângelui. Datorită abilităţii ciocolatei de a îmbunătăţi circulaţia sangvină la nivel cerebral, dar şi retinian, vederea poate fi îmbunătăţită sau poate întârzia degerescenţa retiniană.
Are beneficii la nivelul aparatului cardiovascular, în ceea ce priveşte efectul sau hipotensor şi antidislipidemic, de scădere a valorii colesterolului rău.
Conţinutul ridicat de flavonoide din ciocolată ajută la dizolvarea substanţelor grase din sânge şi împiedică înfundarea arterelor. Antioxidanţii din ciocolată pot participa la combaterea şi distrugerea radicalilor liberi ce cresc considerabil riscul cancerigen.