Blitz, noul film al lui Steve McQueen, va deschide festivalul de film din Londra

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Blitz, o dramă nouă regizată de Steve McQueen, situată în Londra în timpul celui de-al doilea război mondial, va deschide festivalul de film din capitală în octombrie.

Filmul o are în rolul principal pe Saoirse Ronan, interpretând-o pe Rita, mama lui George, un băiat de nouă ani (jucat de Elliott Heffernan), pe care îl trimite în siguranță la țară. Însă copilul evacuat este hotărât să se întoarcă acasă și călătorește singur, în timp ce rudele sale disperate îl caută în oraș, scrie The Guardian.

Blitz marchează și debutul actoricesc al muzicianului de 66 de ani, Paul Weller, care îl interpretează pe bunicul lui George, Gerald. În film mai apar și Kathy Burke, Stephen Graham, Harris Dickinson și Alex Jennings, iar premiera în Marea Britanie va avea loc pe 1 noiembrie, la trei săptămâni după premiera mondială din Londra.

Regizorul a declarat: „Blitz este un film despre londonezi. Onorează spiritul a ceea ce și cum au îndurat londonezii în timpul blitzului, dar explorează și adevărata reprezentare a oamenilor din Londra, având în centrul său povestea unei familii din clasa muncitoare disperate să se reunească în timpul războiului.”

Kristy Matheson, directorul festivalului, a elogiat „scara incredibilă” a filmului, spunând că „adâncimea personajelor și textura orașului sunt de neegalat și fac ca acest subiect să pară complet nou”.

Steve McQueen și Festivalul de Film din Londra

Toate filmele lui McQueen – Hunger, Shame, 12 Years a Slave, Lovers Rock și Occupied City – au fost prezentate la festival, iar Widows (2018) și Mangrove (2020) au fost filmele de deschidere ale festivalului.

Anul trecut, festivalul a fost deschis tot cu o premieră mondială situată în Marea Britanie, Matilda: The Musical. Dar obținerea premierei mondiale a dramei lui McQueen, care se pregătește pentru o campanie serioasă de premii, în detrimentul unor festivaluri precum cele de la Veneția, Telluride și Toronto, poate fi considerată un succes substanțial pentru Matheson.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel