Brăila: Circulaţia este în continuare închisă pe DN 2B spre Buzău şi DN 22 spre Râmnicu Sărat

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Braşov: Trafic blocat pe DN 1 şi DN 73A din cauza zăpezii
Braşov: Trafic blocat pe DN 1 şi DN 73A din cauza zăpezii

 Circulaţia este în continuare închisă pe DN 2B - limita judeţului Brăila cu municipiul Buzău şi DN 22 Gradiştea - Râmnicu Sărat, din cauza vremii nefavorabile, potrivit informaţiilor furnizate duminică de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian.

"Pe DN 2B Brăila - Surdila Greci - limita de judeţ şi pe DN 22 Brăila - Gradiştea limita de judeţ se menţine restricţia de circulaţie pentru autovehicule cu masa totală maxim admisă mai mare de de 7,5 tone. Pe drumurile naţionale se intervine cu 23 utilaje", a declarat Stoian.

Sectoarele de drumuri judeţene blocate sunt: DJ 203 Jirlău - limita de judeţ Buzău, DJ 203 A Galbenu - Vişani - Plăşoiu, DJ 203T Galbenu - Jirlău. Pe drumurile judeţene se intervine cu 16 utilaje.

Localităţile Salcia Tudor şi Cuza Vodă nu sunt alimentate cu energie electrică şi se intervine pentru remedierea problemelor.

Sibiu: Risc foarte mare de avalanşe la Bâlea Lac; stratul de zăpadă - 2,5 m

Meteorologii au emis duminică, pentru prima dată în această iarnă, o avertizare de risc foarte mare de producere de avalanşe la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă măsoară 246 de centimetri.

"Ridicăm totuşi la 5 (riscul de producere de avalanşe - n.r.), la peste 1.800 de metri în Munţii Făgăraş, pentru că a nins destul de mult", a precizat, pentru AGERPRES, meteorologul Narcisa Milian.

Riscul de producere de avalanşe poate fi de la 1 la 5, acesta fiind "riscul foarte mare", maxim emis de meteorologi.

Două avalanşe mari au avut loc, în cursul nopţii, în Munţii Făgăraş, la peste 2.000 de metri altitudine, una a lovit cabana Capra, alta a fost observată la Bâlea Lac, dar nicio persoană nu a fost rănită.

Directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu, recomandă turiştilor să nu părăsească zona cabanelor.

"Sunt avalanşe care se declanşează singure fără victime şi este exclus să se facă orice activitate în zona montană (Munţii Făgăraşului - n.r.), inclusiv sub 1.800 de metri este un risc mare de avalanşe. Pentru cei care ajung în zona turistică, Bâlea Lac, să stea exclusiv în jurul cabanelor, să nu se aventureze nici măcar la poalele versanţilor", a declarat pentru Agerpres, directorul Salvamot Sibiu, Dan Popescu.

O avalanşă de mari dimensiuni a lovit cabana Capra şi parcarea din faţa cabanei, în cursul nopţii, potrivit informaţiilor furnizate de pagina de Facebook, "Avalanşe în Carpaţi" şi confirmate de directorul Salvamont Sibiu.

"Nu sunt victime, dar sunt pagube materiale atât la cabană, precum şi mai multe maşini avariate. Avalanşa a curs pe vâlcelele ce coboară dinspre Cota 2.000 (Căldarea Berbecilor), (...). În urma ninsorilor masive cu vânt din ultima perioadă, riscul de avalanşă este mare în toată zona de gol alpin a munţilor Făgăraş. De asemenea la Bâlea Lac au fost observate urmele unei avalanşe mari în zona Şaua Doamnei (Curmătura Bâlii). Cel mai probabil, această avalanşă a curs de sub vârful Paltinul şi a traversat zona Şeii Doamnei. Cum ninsorile şi vântul continuă, este de aşteptat să se producă mai multe avalanşe declanşate spontan, chiar şi in zona montană de sub 2.000 m, unele dintre acestea de dimensiuni mari". avertizează cei de la "Avalanşe în Carpaţi".

Accesul la Bâlea Lac în Munţii Făgăraş se poate face doar cu telecabina şi numai dacă permit condiţiile meteo. Transfăgărăşanul este închis circulaţiei între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, ceea ce înseamnă că turiştii pot ajunge cu maşinile doar până la Bâlea Cascadă. 

Articole similare



Cele mai noi articole







pixel