Brian May de la Queen a explicat curajul lui Freddie Mercury în fața morții

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: Captura video YouTube@ Queen Official
FOTO: Captura video YouTube@ Queen Official

Brian May, starul trupei Queen, și-a amintit de curajul lui Freddie Mercury în ultimele zile ale acestuia.

Cântărețul "We Will Rock You" s-a stins din viață în 1991, la vârsta de 45 de ani, după ce a contractat HIV și a cedat în urma unei pneumonii bronșice cauzate de SIDA.

Deși știa că i se apropie sfârșitul, Freddie a refuzat să se lase doborât de situație, își amintește Brian, acum în vârstă de 76 de ani.

Vorbind pentru AXS TV, chitaristul a declarat: „Am făcut ultimul album, Made In Heaven, cu piesele pe care Freddie ni le-a lăsat și a devenit o adevărată muncă de dragoste, pentru că a lăsat niște bucățele minunate. Nu l-am văzut niciodată să plângă sau să se autocompătimească. Era de genul 'Hai să o facem, să continuăm să facem lucruri'. Freddie a fost întotdeauna o sursă de inspirație. Dacă ar fi fost aici acum, am fi făcut ceea ce am făcut întotdeauna, sunt sigur.”

Brian a explicat, de asemenea, că el și colegul său din Queen, Roger Taylor, aproape că au părăsit trupa definitiv după moartea lui Freddie.

„Întotdeauna am spus că dacă unul dintre noi pleacă, asta este. Așa că Roger și cu mine am ieșit amândoi îndurerați la maxim și am spus că s-a terminat, că nici nu vrem să vorbim despre asta pentru o perioadă destul de lungă.”

Queen a lansat 15 albume între 1973 și 1995, dintre care șapte, A Night at the Opera, A Day at the Races, The Game, A Kind of Magic, The Miracle, Innuendo și Made In Heaven, au ajuns pe primul loc în Marea Britanie.

Trupa continuă turneele cu cântărețul american Adam Lambert ca solist vocal, iar cel mai recent spectacol al lor, The Rhapsody Tour, s-a încheiat în Japonia în luna februarie a acestui an.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel