Bulgaria prezintă calităţile uleiului de trandafir în Parlamentul European

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Știri
foto pexels
foto pexels

Bulgaria își susține, în fața aleșilor europeni, uleiul de trandafir. 

O expoziţie de prezentare a uleiului de trandafir bulgăresc va avea loc în Parlamentul European de la Bruxelles, la începutul săptămânii viitoare. Primarul oraşului Kazanlăk, Galina Stoianova, a explicat că scopul este ca membrii Parlamentului European să se familiarizeze cu calităţile şi modul de producere a uleiul de trandafir, pentru ca acesta să nu se încadreze în restricţiile care au fost propuse de Comisia Europeană.

"La faţa locului, va fi prezentată o instalaţie pentru producerea apei de trandafiri şi procesul va fi explicat în detaliu", a explicat primarul din Kazanlăk, citat de Agenţia BTA.

Scopul este ca toţi europarlamentarii să poată vedea personal că uleiul de trandafiri este un produs complet organic, care nu dăunează în niciun fel sănătăţii umane, iar producţia sa nu implică utilizarea niciunui produs chimic. Galina Stoianova şi-a exprimat speranţa că această prezentare va influenţa viitorul vot din septembrie al Comisiei pentru Ecologie din Parlamentul European cu privire la statutul uleiului de trandafiri. Provocările cu care se confruntă sectorul parfumeriei în contextul modificărilor propuse de Comisia Europeană la regulamentul privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea substanţelor chimice (CLP) s-au aflat în centrul atenţiei unui forum internaţional care a avut loc la Kazanlăk, în luna mai a acestui an.

Amintim că la începutul lunii iulie, statele membre, la nivelul Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi, au aprobat o propunere legislativă care păstrează abordarea anterioară privind clasificarea uleiurilor esenţiale. În legătură cu regulamentul propus de Comisia Europeană de modificare a legislaţiei privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea substanţelor şi amestecurilor, Consiliul a acceptat argumentele Bulgariei şi ale altor şapte state membre cu privire la dificultăţile în adoptarea abordării propuse şi a inclus o clauză de revizuire, care necesită noi analize efectuate de către Comisie, urmând să fie prezentate după patru ani, conform Rador. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel