Campania ''Curăţăm România'', desfășurată cu sprijinul REFUGIAȚILOR din Ucraina

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Primăria Hunedoara / Facebook
Foto: Primăria Hunedoara / Facebook

Primăria Municipiului Braşov organizează o acțiune de ecologizare la care vor participa și mai mulți refugiați ucraineni.

Peste 50 de refugiaţi ucraineni care beneficiază de sprijinul oferit de autorităţi şi societatea civilă prin Centrul Comunitar "Braşov pentru Ucraina" vor participa, sâmbătă, la o acţiune de ecologizare organizată de Primăria Braşov, în cadrul campaniei naţionale Curăţăm România, din dorinţa de a le mulţumi astfel braşovenilor pentru sprijinul acordat.

Reprezentanţii Primăriei Braşov au comunicat că sunt invitaţi şi locuitorii oraşului să participe şi în număr cât mai mare la această acţiune de ecologizare se va desfăşura în zona "La Iepure", locul de întâlnire fiind capătul staţiei RATBV din Valea Cetăţii, la ora 10,00.

"Centrul de Integrare pentru Migranţi Braşov se alătură cu bucurie acţiunii de ecologizare organizate de Primăria Municipiului Braşov. În săptămânile precedente, din cadrul comunităţii de refugiaţi ucrainieni a apărut dorinţa de a participa la o acţiune de ecologizare, ca modalitate de mulţumire pentru ajutorul acordat de braşoveni. Aşadar, dorim să ne alăturăm eforturile şi să folosim acest pretext ca punct de interacţiune între comunitatea de migranţi şi braşoveni", a declarat Cosmin Haraga, responsabil comunicare pentru Migrant Integration Center Braşov.

După începerea războiului din Ucraina, Primăria Municipiului Braşov şi mai multe organizaţii neguvernamentale au constituit grupul de lucru "Braşov pentru Ucraina", pentru a veni în sprijinul refugiaţilor din ţara vecină, lovită de război, şi pentru a trimite ajutoare acolo.

Centrul Comunitar "Braşov pentru Ucraina" a fost deschis în 4 martie, urmat apoi de un call-center permanent şi o platformă on-line - https://ua.brasovcity.ro/ - puse la dispoziţia refugiaţilor ucraineni, dar şi celor care doresc să îşi ofere ajutorul. De la deschiderea centrului, care funcţionează non-stop cu sprijinul întregii comunităţi braşovene, aproape 3.000 de ucraineni au beneficiat de servicii gratuite care includ cazare, hrană caldă şi rece, produse de igienă personală, haine, produse pentru nou-născuţi, produse pentru animalele de companie, sală de joacă şi activităţi pentru copii, consiliere psihologică şi asistenţă juridică, cursuri de limba română sau engleză.

La mijlocul lunii aprilie, centrul a primit recunoaşterea UNICEF şi a Guvernului Japoniei ca "Punct Albastru", într-o reţea de puncte de sprijin dedicate refugiaţilor din Ucraina, organizată sub tutela UNICEF şi finanţată de Guvernul Japoniei.

Sâmbătă, 16 aprilie, a avut loc o prima acţiune de ecologizare desfăşurată de Primăria Braşov în cadrul campaniei "Curăţăm România", fiind adunaţi atunci 95 de saci de deşeuri.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel