Când nu e bine să te căsătorești. Condiții pentru cununia civilă și cea religioasă

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

În post nu se fac căsătorii religioase, pentru că preoții nu săvârșesc taina cununiei în această perioadă. Însă, cununia civilă nu este supusă unei astfel de rigori. Vă puteți cununa civil și în post, dar fără petrecere. 

O superstiție celebră se referă la căsătoriile din luna mai, chiar dacă vorbim despre cununia religioasa sau despre cea civilă. Există credința că relațiile oficializate acum se vor destrăma repede. O altă credință este că nu-i bine sa faci cununia în zilele de marți, miercuri sau vineri, de ziua ta de naștere sau de ziua de naștere a partenerului. Evită sa-ti planifici cununia în același an în care o face unul dintre frații tăi. Se crede ca acela dintre frați care se va căsători al doilea într-un an va avea o căsnicie sortită eșecului, scrie stiridinlume.ro

Pentru a ne uni înaintea lui Dumnezeu, este necesar să prezentăm actul de cununie civilă, scopul fiind protecția adulților, permițând astfel ca două persoane să se unească pentru a trăi împreună și a întemeia o familie. Codul civil guvernează cununia civilă care este consacrarea prin lege a cuplului. Căsătoria civilă este deci suficientă în sine pentru a fi recunoscută și oficializată înaintea lui Dumnezeu. Prin urmare, acest lucru este practicat așa cum este de către diferite confesiuni protestante. Este imperativ să vă căsătoriți civil înainte de a celebra unirea în biserică. De aceea, se obișnuiește ca soții să adune familiile, rudele și prietenii pentru cununia civilă și apoi pentru cununia religioasă, la câteva ore distanță sau chiar mai puțin (în aceeași zi).

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru cununia civilă

Viitorii soți trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Ei trebuie să fie într-adevăr adulți, cu excepția cazurilor excepționale pentru minori și prin derogare. De asemenea, viitorii soți trebuie să demonstreze că sunt sănătoși, să nu aibă legături de familie strânse între ei și, totodată, să nu fie căsătoriți. Căsătoria civilă și formalitățile administrative sunt strâns legate. Pentru a spera să se căsătorească în primăria aleasă, cel puțin unul dintre soți trebuie să locuiască în orașul menționat. Este necesară apoi întocmirea unui dosar de căsătorie care să reunească mai multe acte oficiale. În sfârșit vine anunțul către publicul larg al viitoarei nunți. Obligatorie, de asemenea, este alegerea martorilor. Fiecare dintre soți trebuie să aibă cel puțin unul, cel mult doi. Aceștia certifică identitatea și veridicitatea declarațiilor mirilor.

Căsătoria civilă impune anumite termene limită. Astfel, dacă primăria este rezervată cât mai curând posibil, mirilor le sta la dispoziție o gamă largă de date și ore. Rețineți că, dacă marea majoritate a ceremoniilor civile sunt celebrate sâmbăta, este foarte posibil să nu mai găsiți un interval disponibil și va trebui să optați pentru o zi a săptămânii. Odată selectată primăria, nu mai rămâne decât să depuneți dosarul de căsătorie la primărie cu trei sau o lună înainte de ziua cea mare. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel