Capacul de la toaletă este plin de bacterii și virusuri care vă pot îmbolnăvi grav.
Germenii din toalete vă pot îngrijora. Specialiștii ne explică cum at trebui să identificăm modalitățile prin care să evităm acești germeni.
Atunci când vă întrebați ce boli puteți contracta în toalete, infecțiile cu transmitere sexuală - numite și boli cu transmitere sexuală - pot fi una dintre cele mai mari preocupări ale dumneavoastră.
Bolile cu transmitere sexuală se transmit în principal prin sex vaginal, anal și oral și, uneori, în timpul unor activități precum.
- Nașterea
- Sarcina
- Alăptarea la sân
- Sărutul
- Folosirea în comun a acelor
Majoritatea bolilor cu transmitere sexuală nu se transmit prin:
- Scaunele toaletelor
- Alte suprafețe dure
- Strângerea de mână sau îmbrățișarea
- Folosirea acelorași prosoape sau vase cu cineva
- Înțepături de insecte
Dar ar putea exista unele la care ar trebui să fiți atenți.
Aceste boli includ chlamydia, gonoreea și sifilisul. Bacteriile care cauzează bolile cu transmitere sexuală trăiesc în membranele mucoase din jurul penisului, vaginului, anusului și gurii. Dar nu pot supraviețui mult timp în afara membranelor mucoase.
Dacă o boală cu transmitere sexuală este virală, se poate răspândi în afara membranelor mucoase și la alte celule cutanate. Virusurile care cauzează bolile cu transmitere sexuală nu se răspândesc departe, dar pot supraviețui pe pielea poroasă din apropierea membranelor mucoase.
Bolile cu transmitere sexuală virale includ:
- Hepatita B
- Herpes simplex
- Virusul imunodeficienței umane - sau HIV
- Papilomavirusul uman - sau HPV
Unele boli cu transmitere sexuală sunt cauzate de paraziți vii, cum ar fi trichomoniaza și păduchii pubieni - numiți și păduchi. Bolile cu transmitere sexuală parazitare pot apărea pe suprafețe, inclusiv:
- Scaunele de toaletă
- Prosoapele
- Îmbrăcăminte
- Cearșafuri de pat
- Pături