O porțiune din Cascada Clocota, un monument natural din județul Hunedoara, s-a dislocat.
Cascada Clocota din Geoagiu Băi în pericol, după ce o porțiune din ea s-a dislocat luni. În urma incidentului, din fericire nu au existat victime, potrivit unei postări făcute pe Radio Color pe Facebook.
Cascada Clocota este una dintre cele mai frumoase cascade din România, situată în stațiunea Geoagiu-Băi. Calităţile curative ale apelor minerale din această zonă sunt cunoscute din vremuri străvechi.
Cascada Clocota se formează pe râul Clocota și impresionează prin cădere și amplasament. Căderea de apă are aproximativ 38- 43 metri înălțime și o lățime de 22 metri.
Datorită proprietăților sale, apa din Cascada Clocota nu îngheață niciodată, acolo fiind colectate toate cele 16 izvoare termominerale din zonă.
Potrivit presei locale, căderea de apă a spălat rădăcinile unor copaci situați în partea de sus a platoului care s-au prăbușit și au fost înglobați parțial sau total în depunerile recente de travertin ale cascadei, creând falduri verticale succesive pe întreaga înălțime a căderii.
Peste acestea, s-au dezvoltat mușchi și plante atârnătoare, care dau cascadei un aspect deosebit. Apa Clocotei colectează toate izvoarele termominerale din zonă iar datorită temperaturii, aici cresc plante specifice apelor termale și viețuiesc animale din specia salamandrelor, care nu se mai găsesc în alte părți.
Vezi și: Unul dintre cei mai activi vulcani din Filipine pune în pericol viața populației din zonă