Cât timp se fierbe porumbul. Idei și trucuri utile

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Iată cum poţi pregăti cel mai gustos porumb fiert!

Cel mai adesea, porumbul se cumpără la conservă deja fiert, dar doriți să-l alegeți și crud, fraged, aflat pe știuleți. Este o perioadă bună de a găti în mai multe moduri porumbul și apoi să-l savurați. Pentru mulți dintre noi, însă, consumul de porumb pe știulete a devenit ca o tradiție pe care ne bucurăm să o reînnoim în fiecare an, vara. Rularea porumbului fiert în unt și/sau stropirea lui cu sare o face cam toată lumea. Totuși, mai sunt persoane care susțin că nu întotdeauna după ce au pus la fiert porumbul au obținut gustul delicios dorit. Ne adresăm lor și altora care se întreabă cât timp trebuie fiartă această cereală și de ce alte idei și trucuri trebuie să țină seama, atunci când sunt gata să o pună în oală.

Un porumb bun pentru fiert trebuie ales cu grijă, astfel încât să aibă un gust un gust mai bun, o textură plăcută, deci să se deosebească complet față de cel din conservă. Sigur că porumbul cel mai proaspăt, secretul unui porumb gustos, este recomandat și mai ales cel din piață, nu din hipermarketuri. Un indiciu bun îl dau frunzele știuletelui. Prin urmare, orientați-vă spre știuleții care au frunzele de culoare verde deschis și care îi învelesc bine, pentru ca tulpina să nu fie uscată. Ciucurii, adică firele lungi mătăsoase, trebuie să fie lipicioși. Un pas important în alegerea porumbului îl reprezintă și verificarea urmelor de viermi sau de alte dăunătoare. Mai rețineți că înainte de a fi cules, în interiorul boabelor porumbului se petrece transformarea amidonului în zahăr. De aceea, cu cât stă mai mult pe propria tulpină, cu atât va fi mai dulce. Odată recoltat, procesul se va inversa, în sensul că poate fi încetinit atunci când știuleții sunt ținuți la rece imediat după culegerea lor. Tarabele care țin porumbul, și nu numai, în soare „merită” a fi ocolite.

Cum fierbeţi porumbul

Îndepărtați frunzele și ciucurile.

Puneți porumbul într-un vas destul de mare în care să încapă cât mai mulți știuleți.

Adăugați apă în așa fel încât să-l acopere pe tot și să mai rămână circa 4-5 degete deasupra. Unul dintre trucuri se referă la faptul că ar trebui turnat câte un litru de apă pentru fiecare știulete.

Puneți vasul pe aragaz sau plită, la foc mediu. Când începe fierberea se acoperă cu un capac.

După aproximativ 15-20 de minute dacă porumbul este de lapte sau 30- 40 de minute altfel, scoateți știuleții din vasul cu apă și așezați-i pe o tavă.

Foarte important rămâne timpul de fierbere. Prea mult timp va da porumbului o consistență păstoasă. Știți, deja, că un porumb mai proaspăt va fierbe mai repede.

Vorbeam la început despre unt și sare. Un plus de aromă îl dau untul, (cât sunt încă fierbinți) și sarea la sfârșit.

Culoarea galben intens și boabele care vor părea mai mari sunt un criteriu că porumbul e fiert. Apoi, puteți scoate un știulete din apă. În caz de frige, înseamnă că porumbul preparat este suficient de fiert.

Atunci când v-ați propus să fierbeți mai mult porumb, nu trebuie să-l înghesuiți în aceeași oală. Îi puteți fierbe pe rând sau să-i puneți în mai multe oale.

Sarea și în apa în care este fiert porumbul nu va da aromă în plus miezului porumbului, aceasta, dimpotrivă, va întări boabele. În schimb, puțin zahăr pentru cei care îl preferă mai dulce, poate fi adăugat în apă.

Idei de rețete cu porumb

Porumbul se consumă foarte bine fierbinte ca acompaniament în salate. De fapt, se adaptează foarte bine mixurilor. De exemplu, puteți face o salată cu ton, porumb, ouă fierte, orez fiert, roșii tăiate cubulețe mici. Servit cu maioneză de casă, este un preparat ideal pentru picnicuri, ne asigură stiridinlume.ro

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel