Cazierul judiciar va fi eliberat și online din 2023

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Cazierul judiciar va fi eliberat și online din 2023 / Photo by Porapak Apichodilok
Cazierul judiciar va fi eliberat și online din 2023 / Photo by Porapak Apichodilok

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care simplifică procedura eliberării cazierului judiciar. Astfel, din 2023 cazierul judiciar va putea fi eliberat online.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea pentru completarea art. 28 din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar care simplifică procedura eliberării acestui document, propunându-se ca şi eliberarea actului, nu doar depunerea cererii de eliberare, să fie făcută în formă electronică.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea art.28 din Legea nr.290/2004 privind cazierul judiciar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu două noi alineate, alin.(31) şi (32). Noutatea reglementării vizează creşterea operativităţii în obţinerea certificatului de cazier judiciar, în sensul simplificării acestei proceduri, propunându-se ca şi eliberarea actului, nu doar depunerea cererii de eliberare, să fie făcută în formă electronică.

Ce poţi cumpăra cu un euro în Italia, Franța, Cehia, Bulgaria și România

Unele dintre lucrurile de pe listă pot costa chiar şi un euro şi jumătate sau chiar doi, în funcţie de locul din care cumpăraţi.

Ce găsești în Italia, Franța, Cehia, Bulgaria, România

După apă, espresso-ul este cea mai consumată băutură în Italia, care a rezistat multă vreme creşterilor de preţ şi al cărei preţ de 1 euro era standardul. Deşi se mai găseşte la acest preţ pe alocuri, unele cafenele percep acum 1,10 sau 1,20 euro pentru el, scie Rador, citând jutarnji.hr. Potrivit unor cercetări, până la 70 la sută dintre cafenelele italiene percep acum mai mult de 1 euro pentru un espresso. Ceea ce înseamnă că încă mai poţi cumpăra treizeci la sută din ele pentru o monedă.

Pagina de ghid a hotelurilor din Franţa a comparat preţurile baghetelor din 100 de brutării pariziene. Preţul mediu al pâinii preferate a francezilor este de 1,07 euro, cea mai ieftină baghetă din oraş costând 0,85 euro, iar cea mai scumpă, 2 euro.

Cehia este mândră de tradiţia sa de producţie de bere, iar preţul băuturii preferate a fost întotdeauna extrem de mic în comparaţie cu alte ţări occidentale. În prezent, preţul mediu al unei beri locale la halbă în Praga este de 1,3 euro, dar în zonele mai puţin turistice ale Pragăi se găseşte la un euro. Mergem spre est pentru că în vest, se pare, un euro nu valorează prea mult.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel