Ce au făcut în plus părinții celor mai de succes oameni din lume

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Pexels (Feedyourvision)
Sursă foto: Pexels (Feedyourvision)

Creșterea unui copil poate părea câteodată o muncă demnă de cei mai avansați oameni de știință, însă părinții unora dintre cei mai de succes oameni din lume au făcut câteva lucruri simple. 

O jurnalistă a vrut să vadă care sunt aspectele diferite din creșterea unora dintre cei mai influenți oameni, care ar fi putut să contribuie la succesul acestora. Conform articolului său, Margot Machol Bisnow a identificat câteva detalii ce țin de comportament, care au influențat modul lor de gândire și succesele obținute în carieră. 

1. Le-au oferit destulă independență

Susan și Anne Wojcicki sunt două surori cu o viață realizată. Susan, primul manager de marketing al Google, a devenit CEO-ul său în 2014. Anne a co-fondat 23andMe, o companie de genomică și biotehnologie. Mama lor, Esther, a spus că fetele ei au crescut știind că are încredere în ele pentru a se comporta responsabil.

Fetelor li s-a oferit libertatea la care unii părinți, mai ales astăzi, s-ar împotrivi.

”Le-am oferit copiilor mei oportunitatea de a fi foarte independenți de la început”, a spus Esther. ”Am avut trei copii în patru ani și nici un ajutor, așa că i-am pus la lucru din necesitate”. 

Copiilor ei le-a plăcut acest sentiment de libertate.

”Cred că le-a dat multă încredere. Mi-aș pune fiica de cinci ani într-un avion singură, cu o etichetă cu numele în jurul gâtului, pentru a-și vizita bunica în L.A.”, spune Esther, citată de CNBC

Chiar dacă ți-e frică să le oferi copiilor tăi libertatea pe care Esther le-a oferit-o fiicelor ei, ea a spus „totuși le poți oferi lucruri de făcut prin casă pentru a contribui la familie, pentru a-i responsabiliza și pentru a le dezvolta încrederea”. 

2. Au dezvoltat sentimentul de compasiune

Copiii ai căror părinți le-au insuflat dorința de a-i ajuta pe alții mai puțin norocoși, fie cei din altă parte a lumii, fie de la masa lor din bucătărie, le-au oferit, de asemenea, o perspectivă asupra sentimentului de compasiune. 

Scott Harrison este fondatorul charity: water, o organizație non-profit care restaurează și întreține fântâni pentru a le oferi oamenilor acces pe termen lung la apă curată. În numai 15 ani, organizația a finanțat 60.000 de proiecte în 29 de țări în curs de dezvoltare, a adus apă curată la 12 milioane de oameni și a strâns aproape jumătate de miliard de dolari pentru această cauză.

Înainte ca mama lui Scott, Joan, să moară, ea a spus că ea atribuie succesul fundației fiului său activității sale. Joan a înființat o fundație dedicată parentingului, construită pe comunitatea spirituală din jur, cu disciplină și muncă grea.

Când Scott era în școala elementară și gimnazială, ea îl ajuta să-și doneze hainele, cărțile și jucăriile, oferindu-le copiilor care le puteau folosi. Conștientizarea timpurie a problemelor altora îi poate încuraja și pe copii să înceapă să pună întrebări antreprenoriale: „Trebuie ca lucrurile să fie într-adevăr așa?” „Cum le pot face mai bune?”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel