Ce fel de legume ar trebui să punem în farfurie în această perioadă a anului? Dar care e tipul de carne recomandat? Nutriționistul Cori Grămescu a dezvăluit cum arată farfuria ideală în sezonul rece.
Nutriționistul Cori Grămescu a dezvăluit că în această perioadă a anului "ar trebui să ne concentrăm pe legume care sunt consistente, care țin de foame, cum este cazul rădăcinoaselor".
"În general, legume consistente cu gust bogat, plăcut pe care le putem mixa în preparate care să integreze și condimentele. De exemplu, ghimbirul, fulgii de ardei iute, turmericul ne încălzesc corpul prin efectul lor termogenic și, în felul acesta, obținem o stare de confort.", a mai spus nutriționistul la Digi24.
Deși în această perioadă petrecem mai mult timp în interior, "corpul nostru resimte schimbarea de temperatură ambientală și trebuie să ne depărtăm de modelul cu supă și salată din timpul verii care nu este consistent, nu ține de foame și favorizează mâncatul de dulciuri pentru echilibru.", a explicat Cori Grămescu.
"Dacă ne uităm în piață, vedem că ușor-ușor legumele încep să se modifice. Mergem spre dovleac, care este o legumă de tranziție, avem sfeclă, țelină... Toate acestea sunt mai sărace în glucide. Apoi mergem către iarnă, către legumele consistente: morcovi, cartofi.", a mai spus Cori Grămescu.
VEZI ȘI: Alimentele banale care te scapă de astenia de toamnă. Recomandările specialiștilor
Nutriționistul a mai precizat că, "dată fiind concentrația mai mare de carbohidrați din aceste legume și în general, în mâncarea de sezon rece", ar trebui să ne orientăm către carnea slabă: curcan, pui și pește.
"Eu simt nevoie să insist asupra introducerii peștelui de captură de apă sărată în meniul nostru. Are foarte multe beneficii pentru sănătate. Ar trebui ca aceste legume mai consistente să le asociem mai curând cu zona de pește, pui, curcan mai bine decât porc, vită - care sunt cumva alimentele tradiționale de iarnă în bucătăria românească.", a conchis Cori Grămescu.