Ceaiul care înlătură insomnia. Fructul este un "pachet" de vitamine, minerale și energie

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Freepik @wavebreakmedia
FOTO: Freepik @wavebreakmedia

Ceaiul poate fi consumat ca atare sau îmbunătățit cu scorțișoară, pentru un plus de savoare.

Banana, unul dintre cele mai versatile alimente, are un bogat ”pachet” de vitamine, minerale și nutrienți. Ea ne dă doza de energie, mai ales dacă este consumată în prima parte a zilei, dar poate fi folosită și pentru relaxare, când se transformă într-un ceai gustos. În această din urmă variantă, poate fi utilizată cu sau fără coajă, după preferințele fiecăruia.

Ceaiul de banane, beneficii

Ceaiul de banane se obține din fierberea unei banane, cu sau fără coajă. După fierbere se scoate banana, iar lichidul obținut se consumă ca atare. Datorită conținutului generos de fibre, multe persoane optează pentru ceaiul de banană fără coajă. De asemenea, acesta poate fi îmbunătățit cu scorțișoară sau miere pentru un plus de savoare.

Banana este o sursă importantă de antioxidanți hidro-solubili, inclusiv dopamina și gallocatechina, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi și la prevenirea afecțiunilor cronice, cum ar fi bolile de inimă.

Deși bananele sunt în mod natural bogate în vitamina C, ceaiul de banane nu este o sursă bună de acest antioxidant, deoarece este sensibil la căldură și va fi probabil distrus în timpul preparării.

Alungă insomnia. Ceaiul de banane conține trei nutrienți principali care ajută la îmbunătățirea somnului. Bananele sunt o sursă bună de magneziu și potasiu, care au fost asociate cu un somn bun și de calitate datorită proprietăților de relaxare musculară.

De asemenea, acestea furnizează și puțin triptofan, un aminoacid care este important pentru producerea hormonilor care induc somnul, serotonina și melatonina.

Poate preveni balonarea. Ceaiul de banane are un conținut ridicat de potasiu, un mineral și un electrolit important pentru reglarea echilibrului de lichide, a tensiunii arteriale sănătoase și a contracțiilor musculare.

Sărac în zahăr. Ceaiul de banane poate fi un înlocuitor, de succes, al băuturilor dulci. În timpul preparării o cantitate mică din zahăr natural este eliberată în ceai, acesta acționând ca un îndulcitor natural.

Îmbunătățește sănătatea inimii. Substanțele nutritive din banane au efecte benefice asupra sănătății inimii. Astfel, ceaiul de banane conține potasiu și magneziu, două elemente asociate cu scăderea tensiunii arteriale, dar  și cu reducerea riscului de boli de inimă și de accident vascular cerebral, notează Healthline.

Vezi și: De ce este bine să mănânci ouă de prepeliță. Îmbunătățirea metabolismului și reducerea riscului de boli de inimă, printre beneficii

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel