Cel mai eficient și ieftin somnifer natural

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cel mai eficient și ieftin somnifer natural: Pexels/ HVETS production
Cel mai eficient și ieftin somnifer natural: Pexels/ HVETS production

Afla cum poți sa prepari somniferul natural.

Acest ceai are și efecte excelente de calmare în situații de stres, nu doar că te ajută să dormi bine. Iată cum se prepară corect ceaiul care este un somnifer natural eficient.

Cojile de banane proaspete se spală bine, li se taie capetele și se pun într-o tigaie unde se lasaă1-2 ore până se înnegresc. Apoi tigaia se introduce în cuptorul încălzit la 65 grade Celsius, adică temperatura ideală de pasteurizare și se lasă până se usucă complet.

După ce sunt uscate, cojile se fărâmițează și se pun la fiert într-un vas cu apă timp de 12-15 minute. După ce luați ceaiul de pe foc adăugați scorțișoară, apoi mai puteți pune la infuzat timp de câteva minute și un vârf de linguriță de flori de lavandă sau un pliculeț de ceai de lavandă. Apoi se strecoară și se consumă călduț înainte de culcare. În maximum 10-15 minute veți dormi buștean. Dacă vă rămân coji de banane uscate le puteți păstra în săculeți de pânză într-un loc întunecat și răcoros.

11 beneficii ale consumului de banane dovedite științific. Ajută la slăbit și mențin inima sănătoasă

Bananele sunt cunoscute ca un aliment hrănitor și sănătos, fiind dintre cele mai ieftine fructe proaspete ce pot fi găsite tot timpul anului. Sunt disponibile în întreaga lume, cu toate că sunt originare din Asia de sud-est. 

Bananele conțin nutrienți esențiali și ajută la digestie, mențin sănătatea inimii și chiar pot ajuta la slăbit.

Bananele sunt bogate în fibre solubile. Acestea, în timpul digestiei se dizolvă în lichid și formează un gel, ceea ce conferă bananelor textura asemănătoare unui burete.

Bananele necoapte conțin și amidon rezistent, care nu este digerat de organism. Împreună, aceste două tipuri de fibre pot modera nivelul de zahăr din sânge după mese. În plus, ele pot ajuta la reglarea apetitului, încetinind golirea stomacului.

Aceasta înseamnă că, în ciuda conținutului lor mai mare de carbohidrați, bananele nu vor provoca creșteri majore ale nivelului de zahăr din sânge la persoanele sănătoase. Cu toate acestea, persoanelor cu diabet nu le sunt recomandate, poate doar în porții mici.

O banană complet coaptă trebuie depozitată în frigider 

Cu cât culoarea maro este mai pregnantă, cu atât banana conține mai mult zahăr. La fel se întâmplă și când vine vorba de valoarea nutritivă și conținutul de antioxidanți al acestor banane.

„Sunt foarte ușor de digerat, au un indice glicemic ridicat și nu sunt recomandabile pentru diabetici. Au un nivel ridicat de antioxidanți și TNF. Vitaminele solubile în apă, cum ar fi vitamina C, B1 și acidul comic, tind să scadă pe măsură ce banana îmbătrânește. O banană complet coaptă trebuie depozitată în frigider pentru a minimiza pierderile suplimentare de nutrienți”, mai spune nutriționistul Pooja Malhotra, conform Adevărul.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel