În această perioadă, avem nevoie de o imunitate de fier. Este sezonul răcelilor! Iată ce ceaiuri ar trebui să bei.
Ingrediente
2 linguriţe de frunze de ceai verde
4 felii de rădăcină de ghimbir, proaspătă
puţin piper Cayenne
miere, după preferinţa
1 litru de apă
Cum se prepară
Fierbeţi apă, apoi puneţi-o deoparte şi lăsaţi-o să se liniştească un pic. Clătiţi bine cu apă fierbinte cănile în care veţi pregăti ceaiul, pentru a se încălzi, şi păstraţi pentru infuzie circa 500 ml de apă, scrie doro-tea.ro. Adăugaţi în fiecare cană câte o linguriţă cu frunze de ceai verde, 2 felii de ghimbir (pentru un gust mai puternic, le puteţi zdrobi) şi un vârf de cuţit de piper Cayenne, turnaţi apă şi lăsaţi la infuzat pentru circa 10 minute. Strecuraţi ceaiul, îndulciţi cu miere în funcţie de gust şi savuraţi un cocktail ideal pentru imunitate!
Ingrediente
1 linguriţă de ghimbir pulbere
1 linguriţă de turmeric
o lămâie
500 ml apă
Cum se prepară
Fierbetâți apa, apoi luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi ghimbirul şi turmericul. Amestecaţi, după care puneţi deoparte infuzia pentru 10-15 minute. Între timp, stoarceţi lămâia şi turnaţi sucul în două căni. Când ceaiul este gata, puneţi-l peste sucul de lămâie şi băutura este gata.
Ingrediente
un pumn de goji
1-2 linguriţe de ghimbir proaspăt, râs
jumătate de lămâie
6 cuişoare
coji de portocală
miere, după preferinţa
500 ml apă
Cum se prepară
Fierbeţi apă, apoi opriţi focul şi puneţi în vas ghimbirul, cuişoarele şi cojile de portocale. Stoarceţi deasupra jumătatea de lămâie, apoi adăugaţi-o cu totul. Lăsaţi la infuzat timp de 10 minute. Dacă preferaţi ceaiul fierbinte, ţineţi focul aprins la o intensitate mică în timpul infuzării. Strecuraţi, apoi puneţi fructele de goji şi mierea .
Ceaiul din plante, îndulcit cu miere. Ceaiul din plante va calma durerile din gât, în timp ce mierea va suprima nu numai durerea în gât, ci şi tusea. Un asemenea ceai te va ajuta să expectorezi dacă ai tuse productivă, însă trebuie să consumi cel puţin 2-3 căni pe zi, potrivit csid.ro.
Ceaiul de echinacea. Echinacea poate susţine sistemul imunitar în lupta cu boala. Consumat în timpul răcelii, poate reduce durata bolii.
Ceaiul de lămâie (coaja să nu fie tratată chimic!). Susţine activitatea sistemului imunitar. Mare atenţie însă, dacă ceaiul de lămâie conţine prea multă zeamă de lămâie, e posibil să irite gâtul, accentuând durerile şi tusea.
Ceaiul de ghimbir. Este folosit în tratarea durerilor de gât şi a congestiei nazale și poate fi de mare ajutor în tratarea răcelilor.
Ceaiul de soc. Proprietăţile antivirale şi antimicrobiene ale socului reduc durata răcelii şi totodată fac simptomele mai uşor de suportat.
Ceaiul de scorţişoară. Antioxidanții din ceaiul de scorţişoară ajută organismul în timpul unei răceli.
Ceaiul de ceapă. Dacă ai o tuse agresivă, productivă, ceaiul de ceapă ameliorează acest simptom. Este o armă excelentă împotriva infecţiilor tractului respirator superior.