Iată care sunt cele mai bune surse de proteină.
Proteinele sunt extrem de importante pentru organism, întrucât acestea pot ajuta la menținerea greutății, la compoziția corporală și sunt importante pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos. Dozajul alimentar recomandat pentru proteine este de 0,8 grame pe kilogram de greutate corporală (0,37 grame pe kilogram), pentru persoanele care nu au o activitate fizică atât de intensă. Mulți cercetători consideră că o cantitate mai optimă de proteine este mai aproape de 1,2-1,4 grame pe kilogram, iar persoanele active au nevoie de mai multe proteine pentru a-și ajuta mușchii să se dezvolte și să se repare după efort. Totuși, unele proteine sunt mai sănătoase și mai importante decât altele, iar mai jos vei afla despre care este vorba, potrivit EatThis.
Ouăle
Ouăle sunt deseori numite standardul de aur pentru proteine. Mai mult, ele au fost recunoscute ca fiind extrem de digerabile și o sursă excelentă de toți cei nouă aminoacizi esențiali pentru organism. Ouăle conțin, de asemenea, șase grame de proteine de înaltă calitate și antioxidanți și te pot ajuta să-ți menții o greutate sănătoasă.
Studiile arată că consumul de ouă la micul dejun reduce foamea și scade consumul de calorii la prânz și pe parcursul zilei. S-a demonstrat, de asemenea, că ouăle ajută la protejarea împotriva infecțiilor și oferă beneficii anticancerigene.
Peștele și fructele de mare
Peștele și fructele de mare sunt două dintre cele mai sănătoase proteine de înaltă calitate pe care trebuie să le incluzi în dieta ta. Nu numai că fructele de mare conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali pentru sănătate, dar o porție de ton sau creveți asigură aproximativ o treime din aportul zilnic recomandat de proteine. Mai mult, în comparație cu alte surse de proteine de înaltă calitate, peștele este semnificativ mai puțin caloric, dar și sănătos.
Iaurtul grecesc
În ultima vreme, tot mai multe persoane au renunțat la iaurturile zaharoase, pentru a se bucura de un iaurt mai sănătos, plin de proteine. Iaurtul grecesc este acesta, deoarece procesul său unic de strecurare elimină zerul lichid, rezultând un iaurt mai gros, mai cremos și de două ori mai bogat în proteine decât iaurtul tradițional. Este, de asemenea, o sursă excelentă de calciu și oferă probiotice esențiale pentru organism.
Laptele de vacă
Laptele de vacă este o opțiune excelentă pentru cei care caută să adauge proteine benefice în dieta lor. Acesta oferă două tipuri de proteine: cazeină și zer. Prima reprezintă aproximativ 80% din proteine, iar zerul reprezintă aproximativ 20%. Acesta din urmă este digerat și absorbit rapid, în timp ce cazeina este digerată mai lent și ajută la creșterea sațietății. Pe lângă faptul că este plin de proteine, laptele de vacă este bogat în calciu, vitamina D, vitaminele B și potasiu, printre alte substanțe nutritive.
Pieptul de pui
Știm cu toții că pieptul de pui este una dintre cele mai bune surse de proteine slabe. Dar știați că o porție de piept de pui conține mai multe proteine uncie cu uncie în comparație cu carnea de vită? De asemenea, pieptul de pui conține mai mult decât proteine, este bogat în vitamine din complexul B, seleniu și fosfor, și oferă, de asemenea, potasiu, magneziu și zinc.