Cinci produse care te pot proteja de accident vascular cerebral. Uneori, dieta îți poate salva viața

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Accidentul vascular cerebral (AVC) apare atunci când vasele care irigă creierul sunt blocate sau se sparg.

Din păcate, nu există un aliment magic care să prevină 100% un AVC. Totuși, persoanele cu o dietă haotică sunt predispuse la dezvoltarea multor boli cronice care pot crește riscul de accident vascular cerebral.

Unii factori de risc de accident vascular cerebral nu pot fi înlăturați. Acești factori de risc, precum sexul, vârsta sau moștenirea genetică, pot fi atenuați printr-un stil de viață echilibrat. 

Pentru a preveni accidentul vascular cerebral, alegeți o dietă sănătoasă, acordând o atenție sporită produselor naturale, neprocesate.

O alimentatie sanatoasă vă ajută la reducerea hipertensiunii arteriale și a colesterolului, adică a tuturor efectelor negative care cresc riscul de hemoragie cerebrală.

 

Caise uscate

Fiecare persoană are nevoie de aproximativ 4.700 de miligrame de potasiu pe zi, aceasta fiind cantitatea optimă pentru o activitate fizică și intelectuală normală.

Potrivit Asociației Americane a Inimii, nivelurile scăzute de potasiu sunt asociate cu hipertensiunea arterială. Neglijarea acestei probleme poate duce la un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

O ceașcă de caise uscate conține aproximativ 1.500 miligrame de potasiu, ceea ce echivalează cu o treime din necesarul zilnic. Pentru a avea o idee mai clară privind nivelul de potasiu din caisele confiate, trebuie spus că o banană conține aproximativ 420 de miligrame de potasiu (9% din necesarul zilnic).

 

 

Avocado

Avocado este unul din darurile naturii, iar micul dejun cu avocado este o idee grozavă pentru sănătatea sistemului cardiovascular.

Un fruct de avocado conține aproximativ 1.000 de miligrame de potasiu, ceea ce reprezintă aproape un sfert din necesarul zilnic. Avocado ar fi o sursă importantă de vitamina B6, vitamina C, acid folic și cupru

Ca să nu mai vorbim de faptul că avocado conține acizi grași sănătoși pentru inimă.

Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, care contribuie la creșterea colesterolului ”bun” HDL, pentru că nu înfundă arterele.

Pentru a reduce riscul de boli de inimă, se recomandă menținerea nivelului scăzut de colesterol. Avocado este, de asemenea, bogat în fibre, oferind 3 grame de fibre la o porție de 50 de grame.

Citește și: Mâncarea preferată a creierului. Prof. Vlad Ciurea : Proteinele respective se duc în partea cerebrală

Caju

În ceea ce privește potasiul, magneziul și fierul, caju este campionul.

Beneficiile nucilor caju sunt de neprețuit deoarece conțin o gamă largă de oligoelemente și vitamine.

Conform cu National Institutes of Health, caju este o sursă importantă de magneziu.

Din fericire, caju poate fi un ingredient reușit în aproape orice fel de mâncare, chiar și în preparatele picante.

 

Spanac

Știm cu toții că spanacul este considerat un super-aliment. De fapt, atunci când este consumat cu produse lactate, organismul este capabil să absoarbă anumiți antioxidanți sănătoși pentru inimă care se găsesc în spanac și despre care se știe că reduc inflamația și previn bolile cardiovasculare.

Această plantă este bogată în carotenoizi, vitamina K, acid folic, calciu și fier. Spanacul conține, de asemenea, o cantitate mare de fibre - 2,4 g la 100 g per porție, despre care se știe că reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Citește și: Alimente care ”cauzează”. Chiar va trebui să o lași mai moale cu mâncarea preferată

Roșii deshidratate

Doar o ceașcă de roșii uscate la soare conține aproximativ 45,9 miligrame de antioxidanți, așa că rețineți că orice fel de mâncare cu roșii devine automat o sursă bună de antioxidanți.

Roșiile uscate la soare sunt potrivite pentru o dietă bogată în potasiu și săracă în sodiu pentru a preveni sau reduce hipertensiunea arterială. O jumătate de cană de roșii uscate la soare conține 926 de miligrame de potasiu și doar 66 de miligrame de sodiu.

Totuși, când consumați roșii uscate la soare în ulei, rețineți că acestea pot avea mai multe calorii decât legumele proaspete.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel