Cine a inventat popcornul? Iată de ce porumbul „explodează” când facem floricele

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Pixabay
Fotografie de la Pixabay

Floricelele de porumb sunt o delicatesă apreciată la filme, petreceri cu prietenii sau pur și simplu din poftă.

Cu o istorie de 6.700 de ani, popcornul fascinează lumea, dar cine l-a descoperit? Această gustare este printre cele mai populare, disponibilă în supermarketuri în diverse variante: simplă, sărată, aromatizată, cu ciocolată sau caramel, și este ușor de preparat.

De asemenea, se știe că Napoleon Bonaparte a fost un mare fan al acestei gustări!

Termenul „popcorn” (adică porumb pocnit) a fost folosit prima dată în 1848, iar cercetările recente arată că peruanii au fost mari consumatori de floricele de porumb. Totuși, istoria a fost revizuită după ce s-a descoperit că popcornul a ajuns în America de Sud cu 1.000 de ani mai devreme.

Popcornul nu a fost „inventat” de o singură persoană, ci este un aliment natural descoperit și consumat de civilizații antice cu mii de ani în urmă. Primele dovezi arheologice ale floricelelor de porumb datează de aproximativ 5.600 de ani, fiind descoperite în peșterile din New Mexico.

Se știe că civilizațiile native din America, precum aztecii și incașii, consumau floricele de porumb. În Mexic, poporul aztec folosea floricelele nu doar ca gustare, ci și în ceremonii religioase. În limba nahuatl, boabele de porumb pocnite erau numite "momochtli."

Popcornul a devenit popular în Statele Unite abia în secolul al XIX-lea, odată cu inventarea mașinii de făcut popcorn de Charles Cretors în 1885, care a facilitat comercializarea pe scară largă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel