Cine este Cissy Houston și ce legătură a avut cu Elvis Presley

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Youtube
Captura Youtube

Cissy Houston, născută Emily Drinkard pe 30 septembrie 1933, este o cântăreață de gospel și soul renumită, care a avut o carieră de succes ca solistă de rezervă pentru artiști de renume precum Elvis Presley, Mahalia Jackson și Aretha Franklin.

În prezent, Houston este cunoscută mai ales ca artistă solo și este mama regretatei cântărețe și actrițe Whitney Houston.

În 1963, Cissy Houston a format un grup de rezervă împreună cu alte trei cântărețe, devenit ulterior cunoscut sub numele de Sweet Inspirations. Acest grup a cântat în întreaga țară alături de diverse vedete. În ciuda succesului lor în turnee, Houston tânjea după confortul de acasă, declarând: "Nu știu dacă drumul a fost într-adevăr pentru mine. Mediul meu trebuie să aibă un anumit statut, altfel sunt nefericită. Unele camere de hotel mă enervează".

Elvis Presley a invitat cvartetul să cânte pentru el în timpul legendarului său concert din Las Vegas. După aceste spectacole, Houston a rememorat: "Am cântat cu el timp de o oră, gospel. Îi plăcea la nebunie, avea un simț al cântecului și era încântat să aibă patru 'surori bisericești' care să-l susțină". În semn de recunoștință, Presley, pe care soțul lui Houston îl numea afectuos Elvis Pretzel, i-a dăruit lui Houston o brățară gravată cu numele ei real la exterior și cu porecla sa pentru ea, Squirrelly, la interior.

În același an, Houston și partenerele ei de cântat au obținut un hit în Top 20 cu piesa "Sweet Inspiration", consolidându-și reputația în industria muzicală. Ahmet Ertegun, cofondator al Atlantic Records, a descris-o pe Cissy Houston ca fiind "o cântăreață grozavă".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel