Cine va fi numită cea mai vârstnică persoană din lume

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto ilustrativ Pexels
Foto ilustrativ Pexels

O femeie în vârstă de 116 ani va fi numită cea mai vârstnică persoană din lume.

Este vorba desspre o japoneză, în vârstă de 116 ani, pasionată de escalade montane în tinereţe. Aceasta urmează să fie numită cea mai vârstnică persoană din lume de către Guinness World Records, a declarat miercuri un grup de cercetare, după moartea la începutul acestei săptămâni, a decanei de vârstă a planetei, o femeie din Spania, în vârstă de 117 ani, transmite Reuters, conform Agerpres.

Tomiko Itooka s-a născut pe data de  23 mai 1908 şi trăieşte în vestul Japoniei, oraşul Ashiya, conform Grupului de Cercetări Gerontologice din Statele Unite ale Americii.

Tomiko Itooka, următoarea pe listă pentru titlul de cea mai vârstnică persoană din lume



Tomiko Itooka este următoarea pe listă pentru titlul de cea mai vârstnică persoană din lume, după ce Maria Branyas Morera a murit luni, într-un cămin de bătrâni din Spania, conform grupului.

Itooka, care este mama a trei copii, s-a născut în anul când a fost transmis primul mesaj pe distanţă lungă din Turnul Eiffel şi când fraţii Wright au realizat primele lor zboruri publice în Europa şi America.

În anii 1970, Tomiko Itooka făcea deseori ascensiuni montane



În anii 1970, Tomiko Itooka făcea deseori ascensiuni montane şi a escaladat de două ori muntele Ontake din Japonia, cu o altitudine de 3.067 de metri, ocazie cu care şi-a surprins ghidul deoarece a escaladat într-o pereche de tenişi în loc de bocanci, a mai declarat grupul de cercetare.

La vârsta de 100 de ani, Tomiko Itooka a urcat treptele din piatră care duc la templul Ashiya, însă fără să se sprijine în baston, a mai spus grupul. 

Maria Branyas Morera a murit la 117 ani. Cine a fost decana de vârstă a lumii

Decana de vârstă a umanităţii, Maria Branyas Morera, a murit marţi la vârsta de 117 ani, în nord-estul Spaniei, a transmis familia sa pe contul său de X, conform AFP.

Maria Branyas a supraviețuit pandemiei de gripă spaniolă din anul 1918, celor două războaie mondiale, Războiului Civil Spaniol, dar şi Covid-ului, pe care l-a contractat în anul 2020, la puţin timp după ce a împlinit 113 ani, şi de care s-a vindecat în câteva zile.

"Maria Branyas ne-a părăsit. A murit aşa cum şi-a dorit: în somn, liniştită şi fără durere. Cu câteva zile în urmă, ne-a spus: 'Într-o zi, voi pleca de aici (...) şi voi înceta să mai exist în acest corp. Nu ştiu când va fi acea zi, dar este foarte aproape, această lungă călătorie se va termina. Moartea mă va găsi obosită de la atâta trăit, dar vreau să mă găsească zâmbind, liberă şi mulţumită'", conform unui mesaj publicat de familia ei cu puţin înainte de ora 11:30 (09:30 GMT), dorind să îşi amintească de "sfaturile şi de bunătatea ei".

"Mă simt slăbită. Ora mea se apropie"

"Mă simt slăbită. Ora mea se apropie. Nu plângeţi, nu-mi plac lacrimile. Şi mai ales, nu fiţi trişti pentru mine. Acolo unde merg voi fi fericită", conform unui mesaj de pe același cont, gestionat de familia sa.

Maria Branyas era decana de vârstă a umanităţii, potrivit Grupul de Cercetare Gerontologică (GCG) din Statele Unite ale Americii şi Cărţii Recordurilor Guinness.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel