Coldplay, cea mai difuzată formație britanică al secolului XXI. Trupa Queen este pe locul doi

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Coldplay a fost desemnat cel mai difuzat grup britanic al secolului XXI de către compania de licențiere muzicală PPL, care a publicat lista celor mai difuzate grupuri din Regatul Unit pentru a marca Ziua Națională a Albumului 2024, pe 19 octombrie. Anul acesta, evenimentul celebrează „Great British Groups”.

Muzica trupei Coldplay a fost difuzată de 40.000 de ori mai mult la radio și televiziune în Regatul Unit decât legendele rock Queen, care au ocupat locul al doilea. „Viva La Vida” este cea mai populară piesă a Coldplay, fiind difuzată în medie de 27 de ori pe zi de la lansarea sa în 2008, urmată de „Paradise”, „Clocks”, „Something Just Like This” și „Adventure of a Lifetime”. În total, trupa a acumulat 400.000.000 de secunde – adică 13 ani – de difuzare în acest secol.

PPL oferă licențe pentru utilizarea muzicii înregistrate la radio, televiziune și în locuri publice, cum ar fi magazine, baruri, restaurante, săli de sport, birouri și depozite din Regatul Unit, primind rapoarte detaliate de difuzare din partea acestor radiodifuzori și locuri de spectacol.

Ziua Națională a Albumului este organizată de BPI, organismul comercial al etichetelor, și de ERA, asociația pentru divertisment digital și vânzare cu amănuntul, în parteneriat cu BBC Radio 2 și industria muzicală în general, pentru a celebra „arta albumului”. Scopul său este de a promova angajamentul față de formatul albumului, în special în rândul tinerilor consumatori de muzică. Ajunsă la cea de-a șaptea ediție, tema din acest an este „Great British Groups”.

În top cinci se află, de asemenea, boyband-ul din anii '90 Take That, Little Mix de la X Factor și The Beatles, cei patru fabuloși din Liverpool. Recenta creștere a audienței Oasis, după mult-așteptata reuniune a lui Noel și Liam, a venit prea târziu, trupa clasându-se pe locul șase, în afara topului cinci.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel