Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Social
Concert. Foto: Pexels.com
Concert. Foto: Pexels.com

Iată concertele pe care nu trebuie weekendul acesta pe RadioDCNews.

Vineri 28 Iunie 2024_Tears For Fears - “Live In Concert (feat. Oleta Adams)” 2018

Tears for Fears și-au început călătoria în 1981, în timpul exploziei New Wave, Synthpop și New Romantic, având în centrul său duo-ul format din Roland Orzabal și colegul său de școală Curt Smith. Numele trupei este inspirat de o terapie celebră a lui Arthur Janov. Înainte de aceasta, cei doi au condus o altă trupă, numită Graduate, în anii '70, dar noua lor întrupare a fost cea care i-a propulsat spre celebritate.

Albumul lor de debut, The Hurting (1983), a fost bine primit în Marea Britanie natală, introducând hituri precum "Mad World" și "Change". Însă cel de-al doilea album, Songs From the Big Chair (1985), a fost cel care le-a adus faima internațională, cu piese care au ajuns pe primele locuri în topurile europene și americane, cum ar fi "Shout" și "Everybody Wants to Rule the World".

Pentru a evita să se epuizeze prea repede, Curt și Roland au așteptat patru ani pentru a lansa cel de-al treilea album, The Seeds of Love (1989), un album de soft-pop care a inclus alte hituri mari precum "Sowing the Seeds of Love" și "Woman in Chains", rezultat al colaborării cu cântăreața de soul Oleta Adams.

Un alt hiatus important a fost întrerupt de compilația Best Of, Tears Roll Down (Greatest Hits 82-92) în 1992, iar Curt Smith a părăsit trupa după neînțelegeri continue cu Orzabal. Albumele care au urmat, Elemental (1993) și Raoul and the Kings of Spain (1995), au fost mai mult proiecte solo ale lui Roland Orzabal, deși a păstrat numele trupei în acești ani. Între timp, Curt a lansat câteva albume solo, fără prea mare succes.

Sambata 29 Iunie 2024_Coldplay - “Live In Buenos Aires” 2018

Este imposibil să nu menționăm Coldplay atunci când ne referim la trupele noului mileniu. Poate fi considerată chiar cea mai mare trupă din lume astăzi, chiar și peste U2. Însă nu lăsați popularitatea lor imensă să vă țină departe de muzica lor extraordinară.

Primul lor album, Parachutes, a fost o piesă blândă și introspectivă de Britpop acustic. Acest album a introdus publicului sunetul unic al trupei, stabilindu-le locul în peisajul muzical britanic.

La doi ani după debut, a apărut A Rush of Blood to the Head și Coldplay a cucerit lumea. Sunetul acestui album a fost mai amplu, mai ambițios și a reflectat o influență puternică de la Pink Floyd și Radiohead. Au făcut turnee mondiale și și-au consolidat o bază de fani solidă.

X&Y a urmat și a ajutat la creșterea dominației lor mondiale cu single-uri de succes precum "Speed of Sound" și "Fix You". Deși acest album este considerat cel mai slab din discografia lor, rămâne totuși o audiție plăcută. În această perioadă, și-au reîmprospătat sunetul cu ajutorul lui Brian Eno.

Viva la Vida or Death and All His Friends ar putea fi cea mai artistică lucrare a lor. Albumul este mai puțin orientat spre chitară și este extrem de strâns și organic, demonstrând evoluția lor muzicală și dorința de a experimenta noi direcții sonore.

Coldplay continuă să fie o forță dominantă în muzica globală, fiecare album aducând o nouă etapă în cariera lor impresionantă.


Duminica 30 Iunie 2024_ZZ Top - “Live Greatest Hits From Around the World” 2016

Cu mult înainte ca ZZ Top să se lase influențați de sintetizatoare și să devină favoriți ai MTV-ului, băieții cu bărbi ofereau un rock 'n' roll fierbinte și picant, bazat pe blues, fără nicio interferență în mixul lor strâns de chitară/bass/tobe. ZZ Top a livrat constant o doză prăjită de blues Tex-Mex, cu ritmuri de shuffle în trei acorduri, un back beat puternic și versuri șmechere.

În mijlocul anilor '70, puternicul trio a avut un turneu de succes, aducând vaci și șerpi pe scena lor în timpul turneului "Takin' Texas to the World". Trupa mică din marele stat Lone Star era în elementul ei, indiferent de destinațiile lungului turneu.

Chitaristul Billy Gibbons, basistul Dusty Hill și toboșarul Frank Beard sunt încă împreună după toți acești ani, continuând să impresioneze, rămânând fideli rădăcinilor lor, dar explorând și direcții experimentale. Bucurați-vă și dați muzica mai tare!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel