Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol care sunt concertele din acest weekend de la RADIODCNEWS.

Vineri 23 August 2024_Deep Purple - “Live In Stuttgart” 1993

Deep Purple este o trupă britanică de rock, formată în anul 1968 în Hertford, Anglia, și este considerată una dintre cele mai influente și de succes formații de hard rock și heavy metal din istorie. De-a lungul carierei lor, au experimentat cu diverse stiluri muzicale, de la rock psihedelic și progresiv la blues rock, heavy metal și chiar elemente de muzică clasică. Deep Purple este cunoscută ca parte a așa-numitei „Sfinte Treimi a heavy metalului britanic”, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath.

Trupa a fost inițial formată sub numele Roundabout de către Chris Curtis (fost membru al trupei The Searchers), dar acest proiect nu a durat mult, iar Ritchie Blackmore (chitarist), Jon Lord (clape) și Ian Paice (tobe) au decis să continue cu propria formație, care a devenit Deep Purple. Componența inițială a fost completată de Rod Evans (vocal) și Nick Simper (bas).

Sâmbătă 24 August 2024_Alice Cooper - “A Fistful Of Alice” 1997

Alice Cooper este numele de scenă al artistului american Vincent Damon Furnier, născut pe 4 februarie 1948, care a devenit faimos ca pionier al rockului shock și un adevărat icon în lumea muzicii. De-a lungul carierei sale, care a început în anii 1960 și continuă până în prezent, Alice Cooper s-a remarcat prin spectacolele sale teatrale și controversate, care combină muzica rock cu elemente de horror, satiră și ficțiune macabră. El este cunoscut atât pentru muzica sa, cât și pentru show-urile live pline de efecte vizuale dramatice, inclusiv spânzurători, șerpi, păpuși și costume elaborate.

Alice Cooper a început inițial ca o formație în anii 1960, în Phoenix, Arizona. Grupul original, numit inițial The Earwigs, a fost format de Vincent Furnier împreună cu colegii săi de liceu. Mai târziu, și-au schimbat numele în The Spiders și apoi în Nazz. În 1968, când au descoperit că o altă trupă (condusă de Todd Rundgren) avea deja numele Nazz, au decis să își schimbe numele în Alice Cooper. Numele „Alice Cooper” a fost ales în mod ironic, deoarece suna inocent, în contrast cu imaginea șocantă și teatrală pe care și-o doreau.

Duminică 25 August 2024_Vixen - “Live Fire” 2018

Vixen este o formație americană de hard rock și glam metal formată în anii '80, cunoscută pentru că este una dintre primele și cele mai de succes trupe de rock compuse exclusiv din femei. În perioada de glorie a glam metalului, Vixen a câștigat popularitate datorită sunetului lor puternic, baladelor rock și a prezenței lor scenice carismatice. Ele sunt adesea numite „reginele glam metalului” și au fost recunoscute pentru impactul pe care l-au avut asupra industriei rock dominată de bărbați în acea perioadă.

Vixen a fost fondată în 1973 de chitarista Jan Kuehnemund în Saint Paul, Minnesota, în perioada în care era încă în liceu. Deși Kuehnemund și-a format inițial trupa la începutul anilor '70, Vixen a început să atragă atenția abia la începutul anilor '80, după ce s-a mutat la Los Angeles, unde scena glam metalului era în plină dezvoltare. Formația originală a trupei a suferit mai multe schimbări de componență în primii ani.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel