În alţi ani, târgurile de Crăciun din Europa erau cele mai căutate destinaţii din perioada noiembrie – decembrie, însă anul acesta, restricţiile din Europa îi sperie pe turişti.
Unul dintre cele mai populare târguri de Crăciun din Europa se organiza la Viena, însă anul acesta, evenimentul, început pe 12 noiembrie, va lua o pauză până pe 13 decembrie, ca urmare a restricţiilor impuse, din 22 noiembrie, de către autorităţile austriece.
Impact: 4 miliarde de dolari
Impactul real al măsurilor este greu de calculat dar Bloomberg estimează că ultimele eforturi ale Austriei de a reduce pandemia ar putea genera pierderi săptămânale de până la 1,2 miliarde de euro (1,35 miliarde de dolari) și ar obliga circa 400.000 de angajaţi să intre în şomaj şi să fie subvenţionaţi de guvern, scrie mediafax.
Consiliul de Miniștri din Italia a aprobat introducerea „super certificatul verde” doar pentru persoanele vaccinate sau vindecate, pentru a avea acces la activități recreative.
Din 6 decembrie, testul negativ va fi valabil doar pentru serviciu, pentru servicii esențiale sau pentru călătorii lungi, în rest (pentru activități recreative) este nevoie de „super certificatul verde”.
„Super certificatul verde” va fi valabil în perioada 6 decembrie 2021 - 15 ianuarie 2022, cu posibilitatea de prelungire.
La Milano, dacă situația infecțiilor cu Covid s-ar agrava, autoritățile ar putea limita numărul de persoane care pot intra în Galleria Vittorio Emanuele, relatează Sky.
În Trento, Bolzano și Rovereto fiecare vizitator, după ce i se verifică certificatul verde, primește la punctul de control o brățară, care va ține loc de permis de intrare.
În Veneția, purtarea măștii este obligatorie în piețele de Crăciun, precum și la alte evenimente pentru care se preconizează o creștere a afluxului de oameni.
Tot mai multe Guverne regionale se gândesc să introducă obligativitatea certificatului verde digital pentru activitățile recreative, scrie ElPais.
Autoritățile din Catalunia (incidență 2), Insulele Baleare (2,1), Aragón (2,6) și Navarra (incidență de 4,6 cazuri la mie), au impus obligativitatea certificatului pentru accesul în restaurante, cluburi de noapte sau evenimente culturale cu mai mult de o mie de persoane.
În Valencia, spre exemplu, unde incidența este de 1,6 la mia de locuitori, Guvernul regional vrea să introducă utilizarea pașaportului Covid în locații cu o capacitate de peste 50 de persoane. Același plan îl au și autoritățile din Țara Bascilor (3,5 cazuri la mie) și cele din Insulele Canare (1,5 cazuri).
În Madrid (1,2) sau Andaluzia (0,8), certificatul verde încă nu este necesar pentru accesul în restaurante sau pentru alte tipuri de activități recreative.
Citește și: Germania e împărțită: Târguri de Crăciun organizate în nouă orașe. Sudul rămâne ”în întuneric”