Cum faci dulceață de vișine. Rețeta simplă

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)

Este perioada în care gospodinele încep să își pregătească de zor cămara pentru iarnă. Așadar, dacă vrei să te poți bucura de delicioasele vișine într-o dulceață minunată, avem rețeta pentru tine.

Ingrediente 

- 1 kg de vişine proaspete, fără sâmburi
- zeama de la 1lămâie
- 250 ml sirop de agave/miere sau xylitol/ştevie după gust

Cum se prepară

Vişinele ar trebui culese din copac, pentru a vă asigura că aveţi un kilogram de vişine coapte pe jumătate, nestricate. Pentru dulceaţă, ele sunt cele mai bune când sunt coapte la jumătate, pentru a putea să-şi păstreze şi gustul acrişor, care le dau aroma specială, scrie clickpoftabuna.ro.

Vişinele fără sâmburi, spălate şi lăsate la zvântat se pun în robotul de bucătărie, dotat cu lamă în forma literei S şi se zdrobesc cât să nu se facă terci. Apoi, se pun într-un vas vişinele şi se lasă la deshidratat la 40 de grade Celsius, până se scaldă într-un sos gros. Se scot din vas, se amestecă cu zeama de lămâie şi îndulcitorul şi se pun în borcane fără capac până se răceşte, se păstrează la frigider, dar nu mai mult de 10 zile.

O altă variantă mai simplă este să se pună vişinele într-o cratiţă la cuptor la fiert, fără alte ingrediente. Se lasă cel puţin 2 ore la foc minim, timp în care se amestecă din 20 în 20 de minute. La final, se pun zeama de lămâie şi îndulcitorul (nu se pune miere în acest caz) şi se pun în borcane. Borcanele să fie bine spălate, uscate şi fierbinţi şi să se înfileteze imediat după ce se pune dulceaţa. Dulceaţa se lasă la răcit în pături.

Îți recomandăm și prăjitura pufoasă cu vișine.

Pandișpan cu vișine

Ingrediente

 8 ouă
 8 linguri de zahăr
 8 linguri de faină
 esență de vanilie
 un praf de sare
 300-400 g vișine
 o lingură de zahăr pudră pentru ornat

Cum se prepară

Curăță vişinele de sâmburi şi scurge-le de zeamă. Preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade și pregăteşte o tavă de prăjituri, tapetată cu hârtie de copt. Unge hârtia cu unt și presară peste ea o lingură de făină. Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă zaharul peste ele, treptat, şi mixează timp de 5-7 minute, până capătă un aspect lucios, potrivit retetepractice.ro.

Peste gălbenuşuri, adaugă esența de vanilie, amestecă-le bine cu o furculiţă şi apoi încorporează-le în spuma de albușuri, cu ajutorul unei spatule de silicon. Amestecă uşor, de jos în sus, de câteva ori. Toarnă și făina şi amestecă din nou de jos în sus, de câteva ori, până când se distribuie egal în compoziţie. Nu exagera cu amestecatul pentru că aluatul nu va mai creşte.

Toarnă compoziţia în tavă, niveleaz-o uşor cu spatula şi aşază fructele uniform. Bagă tava la copt timp de 25-30 de minute, până când prăjitura se rumeneşte uşor şi, dacă introduci o scobitoare în blat, aceasta iese uscată. După ce scoţi prăjitura din cuptor, cerne zahărul pudră pe deasupra. Las-o să se răcească înainte de a o tăia.

BONUS: Tort Fraisier, desertul senzațional cu căpșune. Rețeta din Franța

Ingrediente

Pentru crema mousseline:

 250 ml lapte
 o păstaie de vanilie sau 1 linguriță extract vanilie
 2 ouă mărimea L
 65 g zahăr
 20 g amidon
 130 g unt moale
 1 lingură Cointreau sau Kirsch

Pentru blat:

 3 ouă marimea M
 85 g zahăr alb
 25 g unt topit călduț
 85 g făină
 un sfert de linguriță de sare

Pentru sirop:

 25 g zahăr
 25 ml apă
 10 ml Cointreau sau Kirsch

Pentru martipan:

 75 g zahăr pudră
 75 g făină de migdale
 15 g albuș ou
 10 g glucoză (opțional)
 colorant alimentar roșu

Citește mai departe>>

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel