Cum pescuitul a convins The Rolling Stones să cânte în Ozarks

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Laura Stanley/Pexels
Fotografie de la Laura Stanley/Pexels

 Pe 21 iulie, când Rolling Stones își va încheia turneul nord-american "Hackney Diamonds", locul de desfășurare al concertului va fi departe de orașele aglomerate pe care le-au vizitat pe drum.

Rockerii vor concerta în Ridgedale, Missouri, un oraș cu o populație de sub o mie de locuitori, urcând pe scena pitorească a Thunder Ridge Nature Arena din mijlocul munților Ozark.

Amfiteatrul cu o capacitate de 20.000 de locuri, amplasat pe un teren de 1.200 de acri și cu vedere la lacul Table Rock, a fost inaugurat în luna mai. De atunci, a găzduit vedete ale muzicii country americane, precum Morgan Wallen și Chris Stapleton. Arena a fost construită de Johnny Morris, fondatorul și directorul general al Bass Pro Shops, un furnizor de echipamente de pescuit și vânătoare, potrivit Reuters.

"Am vrut doar să împărtășim această parte frumoasă a lumii cu alții," a declarat Morris pentru Reuters, el însuși crescând în regiunea Ozarks.

"De-a lungul anilor, am avut mici evenimente și concerte aici. Apoi, am fost luați de val."

La fel ca Red Rocks din Colorado și The Gorge din statul Washington, arena lui Morris oferă vizitatorilor o experiență în aer liber. Veniturile generate de arenă sunt destinate eforturilor de conservare din regiunea Ozark.

"Am fost la The Gorge și, deși sunt puțin părtinitor, cred că frumusețea noastră rivalizează cu acel cadru natural," a spus Morris, adăugând că dorește să vadă oamenii petrecând momente plăcute împreună în aer liber.

Obținerea concertului celor de la The Rolling Stones este o mare realizare pentru orice locație. Pentru Morris, totul s-a rezumat la dragostea sa pentru pescuit.

Acum 20 de ani, l-a cunoscut pe muzicianul Chuck Leavell, care cântă alături de Stones din 1982. Cei doi au mers la pescuit, iar Morris l-a ajutat pe Leavell să prindă "un pește enorm."

"El a spus: 'Johnny, aceasta este cea mai fericită zi din viața mea. Dacă pot face vreodată ceva pentru tine, spune-mi,'" a povestit Morris.

Omul de afaceri, acum în vârstă de 76 de ani, a apelat la acea favoare ani mai târziu.

"L-am întrebat: 'Ai putea să-i convingi pe The Rolling Stones să vină la Ridgedale, Missouri?' Iar el a răspuns: 'Unde? Ce?' și ... totul s-a întâmplat datorită destinului, pescuitului și unei prietenii."

Un grup reprezentând Stones a asistat la un concert Garth Brooks într-un local înrudit și, aparent, le-a plăcut ce au văzut.

Turneul The Rolling Stones poartă numele albumului lansat în octombrie anul trecut, apreciat de critici. La fiecare oprire, solistul Mick Jagger, în vârstă de 80 de ani, conduce spectacolul timp de două ore alături de chitariștii Keith Richards, tot de 80 de ani, și Ronnie Wood, în vârstă de 77 de ani.

Întrebat dacă va participa la spectacolul din 21 iulie, Morris a răspuns: "Dacă voi fi în viață, voi fi acolo, da."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel