Cum pot folosii oamenii banii de pe cardul de energie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Calorifer
Calorifer

Se schimbă modul în care se va acorda ajutorul de încălzire. 

Guvernul vrea să le permită românilor care beneficiază de carduri de energie să facă şi plata online. Ordonanţa este în lucru şi va fi aprobată până la finalul lunii ianuarie, potrivit Antena3. 

Cei care vor primi ajutorul pentru încălzire de 1400 de lei vor avea la îndemână trei posibilităţi: 

1. să plătească online; 

2. să ceară poştasului să facă plată; 

3. să meargă personal la oficiul poştal. 

Deja au fost distribuite declaraţiile pe proprie răspundere, în cazul celor care vor să beneficieze de cardul de energie. Pe 15 februarie, vor fi gata listele finale.

Cel mai devreme, banii vor fi viraţi pe cardurile de energie pe 20 februarie şi cel mai târziu pe 1 martie.

Marius Budăi: Pensiile tinerilor vor fi mai mari decât ale părinţilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că abia acum se lucrează la formula de calcul ce va fi aplicată pentru recalcularea pensiilor.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a explicat, într-o intervenție televizată, că tinerii de azi vor avea pensii mai mari. Ministrul a mai precizat că o decizie în ceea ce privește prelungirea termenului pentru achiziția vechimii în muncă urmează să fie luată până la data de 1 septembrie 2023.

Conform datelor ultimului recensământ, fenomenul de îmbătrânire demografică a căpătat amploare în România, ceea ce va face ca în 2040 numărul vârstnicilor din România să depășescă cu mult numărul tinerilor sub 24 de ani. Analiștii economici susțin că fenomenul va pune o presiune sporită asupra bugetului statului și capacității acestuia de a asigura un nivel decent al pensiilor.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius-Constantin Budăi, a infirmat această ipoteză, explicând că evoluția crescătoare a nivelului salariului minim va antrena și o creștere a valorii pensiilor.

„Nu este adevărat pentru că, în continuare, politica de creșteri salariale și politica de creștere a salariului minim, împing veniturile românilor în sus. Bineînțeles că nu la un nivel care să fie neapărat mulțumitor, însă împing veniturile în sus. Asta, pe contributivitate, înseamnă și împingerea contribuțiilor în sus și înseamnă și pensii mai mari pe viitor”, a explicat Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi într-o intervenție televizată.

Articole similare



Cele mai noi articole







pixel