Cum poți folosi oțetul în gospodărie. Trucuri care fac minuni în orice casă

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Ron Lach
Sursa foto: unsplash, autor Ron Lach

Oțetul este nelipsit din orice bucătărie. Folosit la prepararea salatelor, dar și în anumite leacuri pentru sănătate, trebuie știut că acesta ajută și la curățarea diferitelor obiecte din casă.

Dincolo de faptul că este un ingredient popular în bucătărie, există o listă lungă de utilizări casnice pentru el. Cum se face că este un produs de uz casnic atât de versatil? Datorită acidității sale ridicate, oțetul poate scăpa de pete, mizerie și poate fi folosit în grădină. Deși există multe tipuri diferite de oțet, oțetul alb și oțetul de cidru de mere sunt cele mai bune alegeri pentru a fi un detergent puternic fără a deteriora suprafețele. 

Ce poți curăța cu oțet?

Canapelele

Dacă ai animale de companie care stau în casă, pe canapea sau pe covoare, vei aprecia cu siguranță  oțetul. Îl poți folosi ca soluție de curățare pentru canapele, doar pulverizezi o cantitate mică de soluție și apoi ștergi cu o cârpă uscată. Vei vedea că vei scăpa de mirosuri și canapeaua (și chiar covoarele) pot fi împrospătate folosind această tehnică.

Ferestrele

Soluția de oțet diluat cu apă poate fi folosită pentru a curăța ferestrele, jaluzelele verticale și chiar și oglinzile din casă. Pulverizează soluția pe geamuri sau oglinzi și apoi curăța-le cu prosoape de hârtie pentru a nu lăsa urme.

Electrocasnicele

Electrocasnice pot fi afectate de depozitele de minerale din apă. Cum poți folosi oțetul să scapi de ele? Umple rezervorul de apă al aparatului de cafea sau al mașinii de călcat cu apă cu oțet apoi lasă-l să meargă un ciclu complet. Poți adăuga oțet și în mașina de spălat și să o lași să facă un ciclu fără haine în ea, doar pentru curățare.

Curățați-vă podelele din lemn

Spălați-vă pardoselile din lemn masiv sau prefinisate în mod tradițional. Adăugați 1/2 ceașcă de oțet la un litru de apă fierbinte și spălați sau frecați ca de obicei Uscați podeaua complet cu un prosop după aceea - apa stătătoare este dușmanul! Nu încercați această tehnică pe podele cerate, deoarece va îndepărta finisajul de ceară. Pentru a atenua mirosul oțetului, adăugați o picătură sau două de ulei esențial în amestec. Uleiurile cu aromă de lămâie sau de lavandă sunt opțiuni excelente.

Îndepărtează mirosurile neplăcute

 Pentru a elimina mirosurile neplăcute din casă, pulverizați oțet cu infuzie de portocale pe suprafețele dure, lăsați-l să acționeze și apoi ștergeți cu o cârpă uscată.  Evitați să pulverizați pe țesături, potrivit bobvila.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel