Cum să faci chipsuri crocante din vinete. O gustare sănătoasă, cu doar 70 de calorii, îndrăgită și de copii

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cum să faci chipsuri crocante din vinete. O gustare sănătoasă, cu doar 70 de calorii, îndrăgită și de copii
Cum să faci chipsuri crocante din vinete. O gustare sănătoasă, cu doar 70 de calorii, îndrăgită și de copii

Crocante și aurii, aceste chipsuri de vinete sunt potrivite și celor care sunt la dietă.  O garnitură perfectă pentru cei care sunt atenți la ce pun în farfurie, mai ales că au doar 70 de calorii pe porție! Chipsuri-le crocante din vinete vor deveni gustarea preferată a copiilor, care sunt mai reticenți în cazul legumelor și  a verdețurilor.

  

Chipsuri de vinete: ingrediente 

2 vinete, 

2 linguri de parmezan,

2 linguri de făină de făină sau pesmet sau griș.

Chipsuri de vinete. Pașii care trebuie urmați

Preîncălziți cuptorul la 220 grade și tapetați o tavă cu hârtie de cop. Spălați vinetele, uscați-le și tăiați-le felii subțiri. Într-un castron mic, se toarnă pesmetul (sau făina de griș) și parmigiano.

Pesmetul se amestecă bine cu parmigano. Fiecare felie de vânătă se trece prin acest amestec, apoi se așează pe tava pregătită. Încercați să așezați feliile de vinete la distanță unele față de altele.

Tava se dă la cuptor pentru 10 minute. Apoi fiecare felie se întoarce și tava se mai dă la cuptor pentru alte 10 minute, până când se rumenesc pe ambele părți. Scoateți tava din cuptor și puteți servi legumele crocante în timp ce sunt încă calde. 

Încercați să vă bucurați de aceste chipsuri sănătoase și să renunțat la cele obișnuite din cartofi sau la floricele de porumb, atunci când vă uitați la un film, în familie.  Sau serviți-le ca aperitiv lângă o bucată de carne. Poftă bună!

Vinetele și beneficiile lor pentru sănătate

Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Fie că le consumi pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale. De asemenea, vinetele conţin anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul. Dar ţine minte, aceşti nutrienţi există în cantităţi mai mari în coaja vinetei, aşa că nu o aruncaţi.

Conţinutul crescut de fibre din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând astfel apariţia cancerului de colon.  Vinetele sunt recomandate şi în dietă deoarece sunt sărace în calorii. O singură vânătă conţine 35 de calorii. Nu conţin grăsimi dar au, în schimb, un conţinut mare de fibre care te ajută să te saturi repede fără să mănânci mult. 

Timp de câteva secole, vinetele au fost folosite pentru a controla diabetul. Cercetările recente i-au validat acest rol, datorită cantităţii mari de fibre şi a nivelului scăzut de carbohidraţi solubili din vinete.

Vinetele au, de asemenea, grijă şi de inima noastră. Cercetările arată că pot reduce nivelul de colesterol “rău”, dar trebuie gătite în aşa fel încât să beneficiezi de toate calităţile lor. Vinetele prăjite în ulei lasă foarte multă grăsime şi sunt greoaie pentru stomac. În schimb, coapte la 400 de grade, acestea au un gust mult mai bun şi nici nu îngreunează digestia. De asemenea, vinetele sunt bogate în bioflavonoide, antioxidanţi puternici care au rolul de a regla tensiunea arterială şi previn depunerile de colesterol pe pereţii vaselor de sânge.

Un consum regulat de vinete ne scapă de cheagurile de sânge, datorită vitaminei K şi bioflavonoidelor, care întăresc vasele de sânge. Astfel este redus semnificativ riscul de infarct şi accidente vasculare cerebrale.

[citeste si] Horoscop. Mercur în Scorpion. Ce va DESCOPERI fiecare zodie până pe 24 noiembrie 2021

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel