Cum scapi de sughițuri: O tehnică simplă cu rată de succes de 100%

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Sughiturile, deși de obicei durează doar câteva minute și pot fi cauzate de lucruri precum mâncatul sau băutul prea rapid, pot deveni extrem de enervante. Oamenii încearcă tot felul de metode pentru a scăpa de ele rapid, inclusiv ținerea respirației pe o perioadă lungă, băutul apei din partea opusă a paharului sau chiar sperierea de către alte persoane.

Totuși, există o metodă despre care se afirmă că are o „rată de vindecare de 100%”, și este surprinzător de simplă. Utilizatoarea de social media Kat Woods a dezvăluit că a descoperit această tehnică printr-un studiu științific și că a funcționat pentru ea de fiecare dată, scrie indie100.

Pașii metodei

1. Expirați complet, golindu-vă plămânii.
2. Inspirați adânc și țineți aerul în plămâni pentru câteva secunde.
3. Fără a lăsa aerul să iasă, inspirați puțin mai mult aer și mențineți pentru câteva secunde.
4. Repetați pasul 3.

Explicații științifice și teorii

Conform lui Ali Seifi, neurointensivist la Universitatea din Texas la San Antonio și de asemenea inventator și antreprenor, sughiturile „pot avea diferite frecvențe, dar cel mai comun este de 10 ori pe minut. Nu știu cum a creat Dumnezeu asta, dar de cele mai multe ori sunt spațiate egal.”

Există câteva teorii diferite despre motivul pentru care avem sughituri, inclusiv speculația că reflexul a evoluat pentru a permite animalelor cu branhii și plămâni să împingă apa peste branhii pentru a împiedica pătrunderea acesteia în plămâni când animalele au început să iasă din mare și să trăiască pe uscat.

Rob Dunn a explicat: „Primele pești și amfibieni care respirau aer extrăgeau oxigenul folosind branhii atunci când erau în apă și plămâni primitivi când erau pe uscat și pentru a face asta, trebuiau să fie capabili să închidă glota, sau intrarea în plămâni, când erau sub apă. 

Importanța este că intrarea (sau glota) în plămâni putea fi închisă. Când erau sub apă, animalele împingeau apa peste branhii în timp ce împingeau în același timp glota în jos.

„Noi, descendenții acestor animale, am rămas cu vestigii ale istoriei lor, inclusiv sughitul. Când sughităm, folosim mușchii antici pentru a închide rapid glota în timp ce inspirăm (deși aer, nu apă).”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel