Cum te ajută migdalele să slăbești. Kilogramele în plus se vor topi

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Știai că migdalele te pot ajuta să slăbești?

Un pumn de migdale consumate zilnic poate creşte efectul antrenamentelor pentru pierderea în greutate şi poate reduce tensiunea şi durerea după exerciţii fizice intense.

Mai multe grăsimi sănătoase în sânge

Dieta de slăbit prin reducerea aportului caloric este printre cele mai populare abordări pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, unele alimente pot fi foarte benefice în cantităţi mici. De exemplu, migdalele facilitează metabolismul datorită profilului lor nutriţional complex, favorizând reducerea greutăţii prin creşterea grăsimilor sănătoase din sânge.

Potrivit noilor rezultate ale unui studiu desfăşurat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Appalachian, Kannapolis, participanţii la cercetare care au consumat doar 57 de grame de migdale zilnic aveau mai multe grăsimi sănătoase în sânge după exerciţiile fizice, scrie Rador, citând novini.bg.
Migdalele reduc inflamaţia şi stresul din organism

Pe lângă schimbarea metabolismului, migdalele reduc inflamaţia şi stresul din organism. Molecula responsabilă pentru acest efect este 12,13-diHOME, care are un efect pozitiv asupra metabolismului. În grupul celor care au mâncat migdale, nivelul acestei molecule a fost cu 69% mai mare decât în grupul de control.

La studiu au participat 38 de bărbaţi şi 26 de femei. Experimentul a durat o lună. Jumătate au consumat migdale, iar restul, un baton de cereale cu aceleaşi calorii. Nu au făcut exerciţii fizice în mod regulat, ci doar 150 de minute de mişcare moderată timp de o zi sau 75 de minute în două zile consecutive.
Despre migdale...

Se crede că migdalii ar fi printre primii arbori cultivaţi de oameni. Sunt menţionaţi şi în Biblie. Deşi nu se ştie cu exactitate de unde provin, migdalii ar fi fost cultivaţi pentru prima dată în China sau Asia Centrală, scrie Agerpres. 

În călătoriile lor pe Drumul Mătăsii dintre Asia şi Mediterana, exploratorii mâncau migdale, iar odată cu stabilirea lor în regiunea mediteranei, în zonă au început să crească migdali. S-au răspândit apoi pe teritoriul Europei, începând să crească în pâlcuri pe teritoriul Spaniei şi Italiei.

Arborii de migdal, cultivați în Evul Mediu în Statele Unite

Migdalii au ajuns în Statele Unite la mijlocul anilor 1700. Istoricii sunt de părere că au fost aduşi de preoţii franciscani care venea din Spania pe corăbii comerciale. Arborii nu au rezistat foarte mult în Statele Unite întrucât solul şi procedeul de creştere erau inadecvate. Abia în anii 1800, arborii de migdal au fost cultivaţi cu succes şi recoltaţi în Statele Unite.

Migdalele au numeroase beneficii pentru organism, sunt bogate în fibre, ajută digestia şi furnizează bacterii intestinale benefice. În plus faţă de beneficiile alimentare, migdalele sunt benefice pentru piele şi îngrijirea părului.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel