Dan Reynolds răspunde criticilor pentru concertele Imagine Dragons din Azerbaidjan și Israel

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Dan Reynolds, solistul trupei americane de rock Imagine Dragons, a răspuns criticilor aduse trupei pentru recentele lor concerte în Azerbaidjan și Israel. Luna trecută, Imagine Dragons au fost criticați de Serj Tankian, liderul trupei System of a Down, pentru concertul lor din Baku, capitala Azerbaidjanului, de anul trecut.a

Tankian a sugerat că concertul ar fi văzut ca un sprijin pentru guvernul autoritar al țării și a spus că nu „respectă [Imagine Dragons] ca ființe umane”. El, împreună cu alți muzicieni proeminenți, a semnat o scrisoare anul trecut cerând trupei să anuleze concertul programat în Baku, care a avut loc în cele din urmă în septembrie, scrie The Independent.

Într-un nou interviu pentru Rolling Stone, Reynolds a abordat reacțiile negative pe care le-a primit trupa după concerte. „Nu cred în a priva fanii noștri care vor să ne vadă cântând din cauza actelor liderilor și guvernelor lor,” a spus el. „Cred că este o pantă foarte alunecoasă. Cred că în momentul în care începi să faci asta, există lideri corupți și războinici peste tot în lume, și unde tragi linia?”

Întrebat despre remarcele lui Tankian, Reynolds a răspuns: „Cred că tocmai am spus asta. Este o pantă alunecoasă și nu voi priva niciodată fanii noștri de a cânta pentru ei.”

Vorbind cu publicația Metal Hammer luna trecută, muzicianul armeno-american Tankian a fost întrebat despre gândurile sale despre Imagine Dragons, după ce a condamnat anterior concertul din Baku. „Uite, nu sunt un judecător care să spună trupelor unde să cânte sau unde să nu cânte... Înțeleg că o fac pentru bani, că sunt artiști, că distrează, toate astea,” a spus el. „Dar când există un guvern care este pe cale să comită o epurare etnică, când Azerbaidjanul înfometa 120.000 de armeni în Nagorno-Karabakh și nu permitea niciun fel de alimente sau medicamente.”

„Știi, ca artist, dacă aș afla asta, nu aș fi putut să mă duc și să cânt la acel concert. Dar unii artiști o fac. Și nu știu ce să spun despre acei artiști. Nu îi respect ca ființe umane. La naiba cu arta lor, nu sunt buni ca oameni, din punctul meu de vedere.”

„Dacă ești atât de orb la justiție încât să mergi să cânți într-o țară care înfometează ilegal o altă țară, conform Curții Internaționale de Justiție, conform a ceea ce spune Amnesty International, conform a ceea ce spune Human Rights Watch... Dacă tot te duci să cânți în acea țară, nu știu ce să spun despre tine ca ființă umană. Nu îmi pasă de muzica ta. Dacă ești un om rău, nu îmi pasă. Așa că asta este poziția mea. Nu am niciun respect pentru acești tipi.”

Prin acest răspuns, Dan Reynolds și Imagine Dragons își reafirmă poziția de a nu priva fanii lor de muzica lor din cauza actelor guvernelor, în timp ce Tankian rămâne ferm în criticile sale privind decizia trupei de a cânta în țări cu probleme de drepturile omului.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel