De ce îți cade părul în timpul iernii și ce rol are căciula. Ce greșeală facem în anotimpul rece.
Medicii specialiști susțin că este normal ca în fiecare zi să pierdem circa 100 de fire de păr. Când părul cade într-un ritm mai mare atunci este cazul să te prezinți la medic.
”Fiziologic, orice persoană la 50 de ani are la jumătate din părul pe care îl avea la 20 de ani. Faptul că la duș sau atunci când ne pieptănăm seara observăm câteva fire de păr nu înseamnă un motiv de stres. Dacă e o cădere mai mare de 100 de fire sau dacă observăm o cădere în șuvițe, atunci este bine să ne prezentăm la consult.
Cauzele nutriționale și hormonale ocupă mai mult de 80% din cazurile care se prezintă în cabinetul de dermatologie. Dacă medicul dermatolog va considera că are nevoie de tratament adjuvant, va îndrepta pacientul către medicul ginecolog sau medicul endocrinolog. Întotdeauna trebuie să tratăm întâi cauza și apoi efectul”, a explicat dr. Viviana Iordache, medic dermatolog, la Antena 1.
Căderea părului este favorizată și de factorii chimici și termici. Vopsitul, îndreparea sau ondularea părului contribuie la degradarea acestuia.
”Într-un mod greșit este considerat că vopsitul părului sau anumite tratamente de îndreptare a părului sau clasicul permanent produc, în mod direct, căderea părului.
Dimpotrivă, vopsitul, mai ales dacă tonul este mai deschis decât cel al pacientului care se vopsește este un stimulator pentru rădăcină. Paradoxal, anumite tratamente pe care este menționat faptul că ajută la creșterea părului fac să cadă părul. Mă refer la substanțele grase”, a mai precizat medicul dermatolog.