De ce să bați cuie ruginite în pomii fructiferi. Ajută extraordinar de mult

Ema Apostu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Știai că ar trebui să bați cuie ruginite în pomii fructiferi? Iată care este explicația..

Cuiul ruginit bătut în scoarţa unui pom fructifer precum măr, păr, nuc sau prun poate rezolva problemele legate de carența de fier a pomilor fructifer menţionaţi. Pomii fructiferi care depăşesc o anumită vârstă încep să întâmpine probleme cu rodirea. Cuiul trebuie să fie bătut doar jumătate, potrivit cumsa.ro.

Cuiul va continua să ruginească, iar astfel va aduce un aport de fier pomului fructifer. Aportul de fier din cuiele ruginite vor ajuta pomii fructiferi să rodească mai mult anul care urmează. Dacă vorbim despre un pom fructifer de dimensiuni mai mari, poţi să foloseşti două cuie ruginite. Acestea se vor bate la câţiva centimetri distanţă unul de altul.

Înainte de a bate cuiele, trebuie să le sterilizaţi. Ele vor forma o rană, aşa că locul poate fi o portiţă pentru anumite boli ce pot afecta pomii fructiferi. 

Poţi folosi şi altă metodă pentru a aduce un aport de fier pomilor fructiferi. Astfel, va trebui să pui mai multe cuie sau şuruburi ruginite într-o găleată plină cu apă, după care vei uda periodic pomii. De asemenea, poți să pui un obiect de fier ruginit la rădăcina pomului fructifer atunci când îl plantezi.

Cuiele ruginite pot ajuta şi plantele să rămână sănătoase, însă doar în cantităţi mici. Rugina este un oxid de fier de culoare roşie care le va ajuta să fie sănătoase şi să dea mai multe roade. Deficienta de fier se poate observa atunci când frunzele devin galbene și cad. Nu folosi o cantitate mare pentru că rugina poate creşte şi aciditatea solului!
Rolul fierului

Fierul joacă un rol vital în procesul de sinteză a clorofilei, în transportul electronilor (respirație) și în fixarea azotului, potrivit glissando.ro. Influențează fotosinteza, fosforilarea oxidativă și metabolismul azotului, catalizează biosinteza pigmenților clorofilieni și carotenoizi. Carențele de fier apar, în general, pe solurile foarte bogate în calciu, sau pe cele pe care s-a aplicat calcar în cantități mari.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel