De ce să nu-ți iei telefonul cu tine la duș sau când faci baie

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto: Freepik
foto: Freepik

Poate suna relaxant să ai cu tine telefonul pe care să scrolezi în Facebook sau pe Instagram în timp ce te bucuri de o baie fierbinte. Nu e deloc așa. Iar dacă mobilul mai e conectat și la o priză, află că ești pericol!

Există mai multe motive pentru care nu este recomandat să ții telefonul mobil în baie atunci când faci duș, potrivit Reddit:

Risc de avarie: Telefoanele mobile nu sunt proiectate pentru a rezista la contactul prelungit cu apa. Chiar și cele etichetate ca "rezistente la apă" au limite în ceea ce privește expunerea la apă. Aburii din baie pot pătrunde în telefon și pot provoca daune interne.

Electrocutare: Folosirea unui telefon în baie atunci când se încarcă și ești conectat la priză poate crește riscul de electrocutare, și asta pentru că, se știe, apa și curentul electric nu fac casă bună.

Intimitate: Dacă cineva are acces la telefonul tău și îl folosește când tu ești în baie, ar putea vedea sau accesa informații personale sau confidențiale. La fel, sunt multe aplicații care se pot activa automat și te poți trezi că ești filmat în duș.

Distragerea atenției: Folosirea telefonului în baie te poate distrage de la ritualul de igienă și înfrumusețare, iar în loc să te speli și să te relaxezi vei sta, cel mai probabil, pe YouTube sau pe TikTok.

Risc de contaminare cu bacterii: Telefonul mobil poate fi purtător de bacterii, iar utilizarea lui în baie ar putea să îl expună la și mai mulți germeni sau să permită bacteriilor să ajungă pe telefon și, mai departe, pe mâinile tale și pe fața ta. Nu uita că atunci când faci baie ai porii deschiși iar microbii pot pătrunde mai ușor în piele. 

În loc să ții telefonul în baie cât timp faci duș, este mai înțelept să îl lăsați în altă cameră sau să aibă o zonă de încărcare în afara băii pentru a evita riscurile de orice fel.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel