Deep Purple prezintă noul cântec Lazy Sod și povestea amuzantă din spatele titlului

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Deep Purple prezintă noul cântec Lazy Sod și povestea amuzantă din spatele titlului
Deep Purple prezintă noul cântec Lazy Sod și povestea amuzantă din spatele titlului

Deep Purple au lansat noul single "Lazy Sod", inspirat de un jurnalist care l-a descris astfel pe solistul Ian Gillan.

Rockerul de 78 de ani a acceptat eticheta după ce și-a dat seama că a compus mult mai puțină muzică decât legendara cântăreață country Dolly Parton, care are aceeași vârstă.

Într-un interviu pentru revista ROCKS, Ian Gillan a povestit: "Recent, un tânăr jurnalist m-a întrebat câte melodii am scris de-a lungul vieții. I-am răspuns că, ultima dată când asistenta mea a numărat, acum douăzeci de ani, erau peste 500. M-am simțit destul de împlinit până când ea a menționat că Dolly Parton a compus 5.000 de cântece, numindu-mă un leneș. Nu am putut să nu fiu de acord și am notat schimbul de replici în carnețelul meu."

Deep Purple au lansat noul single "Lazy Sod", cel mai recent extras de pe viitorul lor album de studio, "=1". Acesta urmează single-urilor "Portable Door" și "Pictures of You".

Trupa, renumită pentru hituri rock precum "Hush", "Black Night", "Speed King", "Fireball" și "Smoke On The Water", a lansat în 2021 cel de-al 22-lea album de studio, "Turning to Crime", compus în întregime din cover-uri. Acest album a marcat ultima apariție a chitaristului Steve Morse, care a părăsit trupa în iulie 2022, fiind înlocuit de Simon McBride pentru noul disc.

Un comunicat de presă menționează că noul album capturează "esența și atitudinea trupei din anii 1970, probabil mai mult decât orice alt album din memoria recentă".

Trupa formată din basistul Roger Glover, claviaturistul Don Airey și bateristul Ian Paice, a colaborat din nou cu producătorul Bob Ezrin pentru a continua evoluția sunetului lor clasic.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel