Toţi avem dorinţa de a realiza în viaţă ceva care să ne permită să lăsăm în urmă mici economii sau o proprietate pentru generaţiile viitoare.
Există însă unii oameni bogaţi care, în afara moştenirilor obişnuite, au avut ultime dorinţe extraordinare şi excentrice, folosindu-şi astfel moartea pentru a atrage atenţia, a-şi îndeplini visurile sau chiar a-şi juca farsele unor oameni pe care îi urau. Vom explora acum câteva dintre cele mai bizare ultime dorinţe ale unora dintre cei mai bogătaşi oameni din lume!
Un afacerist canadian şi-a lăsat averea femeilor cu cei mai mulţi copii din Toronto
Charles Vance Millar, un canadian care a avut diverse afaceri în Toronto şi a acumulat o avere considerabilă în timpul vieţii, a luat o decizie extrem de neobişnuită când a venit momentul să-şi redacteze testamentul. Fiind lipsit de o familie apropiată căreia să-şi lase averea, Millar a ales să o împartă într-un mod absolut bizar.
Una dintre clauzele testamentului său prevedea că fiecare ministru protestant din Toronto va primi acţiuni la o berărie deţinută de el, chiar dacă aceasta era o afacere deținută de catolici. De asemenea, a transferat casa sa de vacanţă din Jamaica pe numele a trei bărbaţi pe care ştia că se urăsc reciproc. Cu toate acestea, cea mai remarcabilă dispoziţie a testamentului său a devenit cunoscută sub numele de "Marele derby al berzei". El a lăsat majoritatea proprietăţilor sale oricărei femei din oraş care avea cei mai mulţi copii în zece ani de la momentul morţii sale. Această stipulaţie a generat o adevărată competiţie în reproducere care a durat un deceniu.
Scoţianul Bowman a cerut să-i fie îngrijit conacul pentru reîncarnarea lui şi a familiei
John Bowman a adunat o avere considerabilă în anii 1800. A reuşit să creeze o familie fericită căreia i-a fost extrem de devotat, chiar şi după moarte.
După ce au murit atât fiicele, cât şi soţia, Bowman a rămas singur. A construit un mausoleu de piatră de 75.000 de dolari, atât ca loc de odihnă, cât şi ca altar pentru familia sa. Apoi a construit statui ale tuturor celor trei femei şi le-a aşezat în interiorul altarului, plus o statuie care îl înfăţişa urcând treptele altarului, cu flori în mână pentru familia sa.
Credea în reîncarnare şi se aştepta ca el şi întreaga familie să se întoarcă într-o zi la conacul lor. Pentru pregătirea acelei zile, a alocat 50.000 de dolari unui custode pentru a menţine conacul familiei pregătit pentru întoarcerea lor. Fondul a durat 60 de ani. În acea perioadă, şemineul era ţinut aprins, iar cina era aşezată pe masă în fiecare zi.
Şi-a dorit ca cenuşa să-i fie trimisă în spaţiul cosmic
Gene Roddenberry, creatorul faimosului serial "Star Trek", a fost profund pasionat de spațiul cosmic și a avut o dorință neobișnuită legată de destinația finală a cenușii sale. El a solicitat ca cenușa să-i fie aruncată în spațiu, pentru a rămâne acolo pentru totdeauna, plutind în nemurire.
În 1997, această dorință a fost parțial îndeplinită când o parte din cenușa lui Roddenberry a fost încărcată la bordul rachetei Celestis și lansată pe orbita Pământului. Din păcate, în 2002, racheta a căzut înapoi pe Pământ și a ars în atmosfera terestră. Deși NASA avea intenția de a lansa o altă rachetă pentru a trimite o porțiune mai mare din cenușa sa în spațiu, acest lucru nu s-a întâmplat încă și nu au fost înregistrate alte zboruri în acest sens.
Cenuşa scriitorul Mark Gruenwald, folosită pentru tipărirea unor cărţi de benzi desenate
Fanii cărţilor de benzi desenate probabil au auzit de Mark Gruenwald. A fost unul dintre scriitorii şi editorii care au lucrat pentru compania americană de divertisment Marvel Enterprises. A lucrat la toate marile personaje create la Marvel. Dragostea sa pentru benzi desenate a continuat până la moartea sa. Şi-a exprimat în testament dorinţa de a fi incinerat şi de a i se folosi cenuşa pentru tipărirea unor cărţi de benzi desenate.
Dorinţa lui Gruenwald a fost împlinită. A fost incinerat, iar echipa de producţie i-a amestecat cenuşa cu cerneală şi a folosit-o pentru a imprima primul volum dintr-una din seriile sale preferate, „Squadron Supreme‟. Cărţile au devenit de atunci un obiect de colecţie şi s-au vândut pentru sume importante.